banner311

"Yargı Çalışanlarının Sorunları Çözülmeli"

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen, yargı çalışanlarının yıllardır biriken sorunlarının olduğunu belirterek "Adalet Bakanlığı ve siyasi iktidarın vurdumduymazlığının sorunların çözümünü,yerineyeni sorunlar eklediğini kaydetti.

"Yargı Çalışanlarının Sorunları Çözülmeli"

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen, yargı çalışanlarının yıllardır biriken sorunlarının olduğunu belirterek "Adalet Bakanlığı ve siyasi iktidarın vurdumduymazlığının sorunların çözümünü,yerineyeni sorunlar eklediğini kaydetti.

05 Eylül 2019 Perşembe 15:09
"Yargı Çalışanlarının Sorunları Çözülmeli"

Büro Emekçileri Sendikası tarafından sendika binasında yargı mensuplarının yaşadığı sorunlar ile  ülkede son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirildi. BES Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen yaptığı açıklamada, demokrasi, hukuk ve adalet adına bugüne kadar ki tüm öğretilerin alt üst olduğu bir dönemde adli yıl açılışının gerçekleştirildiğini söyledi. Adli yıl açılış töreninin Beştepe'de yapılmasını eleştiren Göçmen, ülkemizde skandal niteliğinde hukuksuzlukların yaşanmasının olağan hale getirildiğini iddia etti. Son hukuksuzluğun seçilmiş belediye başkanlarının idari işlemle görevlerinden alınarak yerlerine o illerin valilerinin atanmasıyla ortaya çıktığını anlatan Göçmen "Seçmen iradesinin yok sayılarak hukukun tüm kural ve normları çiğnenip, haklarında kesinleşmiş bir yargı kararı olmaksızın idari işlemlerle seçilmişlerin görevlerinden uzaklaştırılmaları hukuk ve demokrasi açısından tarihe kara bir gün olarak geçmiştir" dedi.

Diğer yandan kamudaki görevlerinden, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen kamu emekçileri için yargının kapılarını kapattığını ifade eden Göçmen "Anayasa Mahkemesi kararları hiçe sayılarak komisyonun ağzından çıkacak olanlar yargı kararıymış gibi gösterilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu. Haziran ayında açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin genel hukuk düzeninde hangi skalada yer aldığımızın açıkça görüldüğünü ifade eden Göçmen "Demokratikleşmenin sağlanamadığı, hukuk devletinin rafa kaldırıldığı, hak ve özgürlüklerin yok edildiği, etkin bir adalet sisteminin olmadığı bir ülkede yargının da sürekli tartışma konusu olması kaçınılmazdır. Son kamuoyu yoklamalarında yargıya güven endeksinin yüzde 38’lere gerilediği görülmektedir.Yargı emekçileri her reform paketi açıklandığında “acaba bizim de sorunlarımıza çözüm getirilir mi?” beklentisine girmektedir. Ancak yargı emekçilerinin ekonomik, özlük, sosyal haklarına yönelik sorunlar bu paketlerde yer bulamamaktadır.Son reform paketinde de yargı emekçileri yine görülmemiştir" ifadelerini kullandı.

"YARGI ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ NETTİR"

Yargı emekçilerine insanca yaşayacakları bir ücret için derhal ek zam verilmesi gerektiğini belirten Göçmen taleplerini şöyle sıraladı: Şu anda Ankara, İstanbul ve İzmir illeriyle sınırlı olmak üzere ödenen yol ücretleri, tüm yargı emekçilerine ödenmelidir.Zabıt Katibi yargı emekçilerine VHKİ kadrosu verilmelidir.Sözleşmeli istihdama son verilmeli, güvenceli istihdam esas alınmalı ve 4/B kadrosunda istihdam edilen yargı emekçileri 4/A kadrosuna geçirilmelidir. Disiplin soruşturması yönünden 2802 sayılı Yasanın ilgili hükümleri kapsamından çıkarılarak yargı emekçilerinin de 657 sayılı Yasa kapsamında disiplin soruşturmasına tabi tutulması konularında düzenleme yapılmalıdır. Fazla mesai ücretleri genişletilerek tüm yargı emekçilerine ödenmesi sağlanmalıdır.Atama ve görevde yükselmelerde mülakat değil, liyakat esas alınmalıdır.Artan iş yüküne karşın yeteri kadar personel alımı yapılması yerine yargı emekçileri üzerindeki baskı arttırılarak sorun çözülmeye çalışılmaktadır. Bu tür uygulamalardan vazgeçilerek yeterli personel istihdamı yapılmalıdır.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.