Kitap, 1980 öncesi yaşanan olaylara, tanıklık ettiği döneme ve kaybettiği arkadaşlarına dair Güneş'in kişisel izlenimlerinden oluşuyor.
Güneş, eserde, 1980 öncesi dönemdeki toplumsal ve bireysel mücadelelere ışık tutarken, o dönemin 78 Kuşağı’na dair kayıpları ve yitirilen değerleri belgelemeyi amaçlıyor.
Kitap, sade ve anlaşılır bir dille yazılmış olmasıyla dikkat çekerken, aynı zamanda okurlara dönemin ruhunu hissettiren bir anlatım tarzı sunuyor. Güneş, 78’liler kuşağının toplum üzerindeki etkilerini, özellikle o dönemdeki haksızlıkları ve ideolojik çatışmaları vurguluyor.
Kitabının yazılma sürecine ilişkin olarak, Ercan Güneş, yazma amacını iki faktöre bağladı.
İlk olarak, 78 Kuşağı'na mensup bir birey olarak toplumsal yaşamda haksızlığa uğrayan bir kesimi anlatma arzusunu dile getiren Güneş, ikinci olarak ise, henüz genç yaşta kaybettiği iki yakın arkadaşının — Mesih Yörük ve Şenol Küçük’ün — kaybının, bu kitabı yazma konusunda kendisini daha da motive ettiğini belirtti.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen bir etkinlikte kitabını tanıtan Güneş, katılımcılara kitabını imzalayarak sundu.
Kitap, sadece bir dönemin hatırası olmakla kalmıyor, aynı zamanda günümüz toplumundaki geniş kitlelerdeki mutsuzluk ve adaletsizlik hissiyatının 1980 öncesi toplumsal baskılarla nasıl şekillendiğini sorgulayan bir perspektif de sunuyor.
Mersin Portal-Haber Merkezi