Yücel Ceylan, Yenişehir'de Ön Seçim ve Değişim İstedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı olan İşadamı Yücel Ceylan, ön seçimin daha sağlıklı olduğunu söyleyerek, “Kırılıp dökülme olmayacak. Sosyal demokrat zihniyet taşıyan bütün arkadaşlarımın halkın kararına saygı duyacağını düşünüyorum. Ama biz dosyalarımızı verdiğimizden itibaren de kim aday olursa olsun; beraber çalışacağımızı da teyit etmiş oluyoruz” dedi.

Yücel Ceylan, Yenişehir'de Ön Seçim ve Değişim İstedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayı olan İşadamı Yücel Ceylan, ön seçimin daha sağlıklı olduğunu söyleyerek, “Kırılıp dökülme olmayacak. Sosyal demokrat zihniyet taşıyan bütün arkadaşlarımın halkın kararına saygı duyacağını düşünüyorum. Ama biz dosyalarımızı verdiğimizden itibaren de kim aday olursa olsun; beraber çalışacağımızı da teyit etmiş oluyoruz” dedi.

13 Ekim 2018 Cumartesi 15:49
Yücel Ceylan, Yenişehir'de Ön Seçim ve Değişim İstedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yenişehir Belediye Başkan aday adayı olan işadamı Yücel Ceylan, bugün ailesi ile birlikte basının karşısına çıktı; kendini tanıttı ve projelerini anlattı. Konuşmasına basının önemine vurgu yaparak başlayan Ceylan, gazetecilere de park sorunu olmayan, yeşillikler içinde bir cemiyet binası vaat etti. Memur bir babanın, okuryazar olmayan bir annenin 12 çocuğundan biri olduğunu ifade eden Ceylan, “Babam emekli olduktan sonra, çocuklarına daha iyi bir yaşam sağlayabilmek için bizi Mersin’e getirdi. Bütün sermayemiz 3 kat yataktı. İki göz bir odaya yerleştik. Çocuk yaşlarından itibaren çalışmaya başladım. Gerçekten yaşam çok zordu. Ticari hayatıma başladım. Gündüzleri yetmeyince gece okullarında okumaya başladım. İlk, orta ve lise eğitimimi tamamladıktan sonra askere gittim. Askerden sonra eşim Sevil Hanım ile tanıştım ve evlendim. İki çocuğum var. Evlilikte 32 yılı devirdik ve mutlu bir ailemiz var” sözleriyle hayatını özetledi.
 

 

Mersin’e 50 yıl önce geldiğini ve sorunlarını çok iyi bildiğini dile getiren Yücel Ceylan, ilk geldiği yıllarda kentin her yerinden portakal, mandalina kokuları geldiğini anımsatarak, şöyle devam etti: “Mersin’i geri döndürmeyeceğim. Ama kaldırımlardaki turunçların hepsini mandalina ve portakala çevireceğim. İlk çiçek açtığı dönemleri yaşayacağız.” 2 dönem meclis üyeliği yaptığını hatırlatan Ceylan, milletvekili aday adayı olduğunu, aday olmasa da çalıştığını anlattı.
 
 

26 PROJEYİ ÇOK İYİ BİR TEKNİK KADRO İLE HAZIRLADIK
Her pazartesi halka açık toplantılar düzenlediğinin bilgisini veren Ceylan, “Bunu yaklaşık 4,5 yıldır hiç ara vermeden gerçekleştirdim. Toplantılarımızda, mahallelinin sorunlarını, partimizin sorunlarını AKP iktidarının halka verdiği eziyeti bire bir dinledik, tartıştık. Toplantılarımıza, psikologlarımızı, hukukçularımızı çağırdık. Cumhuriyet Halk Partililer, farklı düşünceden insanlardır. Konuşurken nasıl davranmalı, nasıl yapmalı eğitimleri de verildi. Bu eğitimleri ben kendi şahsımda aldım. Bugünlere kadar geldik. Huzurunuza 26 proje ile çıkıyorum. Bu 26 projeyi çok iyi bir teknik kadro ile hazırladık.  Projelerimize, ‘Yenişehir eğitim seviyesi yüksek, belli standartlarda, yeşil alanı var’ gözüyle baktık. Eksikliklerden biri de Mersin halkının gideceği alanların olmaması. Yapay göl çevresinde bir piknik alanı yapmak istiyorum” diye konuştu.
 
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

“ÖN SEÇİMİN DAHA SAĞLIKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Ön seçim yapılmasından yana olduğunu kaydeden Yücel, kendisinin aday olmaması halinde 3 kadın aday adayından birinin olmasını istediğini belirterek, “Ön seçimin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Kırılıp dökülme olmayacak. Sosyal demokrat zihniyet taşıyan bütün arkadaşlarımın halkın kararına saygı duyacağını düşünüyorum. Ama biz dosyalarımızı verdiğimizden itibaren de kim aday olursa olsun; beraber çalışacağımızı da teyit etmiş oluyoruz” dedi.
 
 

55 BİNLERDE OLAN OYUMUZU YÜZBİNLERE ÇIKARMAK İSTİYORUZ
Mevcut belediye başkanını başarılı bulduğunu ancak eksiklikleri olduğunu dile getiren Ceylan, “Benim projelerimin genel zihniyetinin Yenişehir’e aşılanmasını istiyorum. Bugüne kadar İbrahim Genç çok önemli projeler yaptı. Benim gözümde başarılı bir belediye başkanı. Ama biz bu bayrağı daha ileriye taşımak. Yüzde 40-41’lerde olan, 55 binlerde olan oyumuzu yüzbinlere çıkarmak istiyoruz. Benim zihniyetim de betona değil, insana ve doğaya yatırım olduğunu, bunun da Yenişehir’in eksiği olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
 

KADINLARI GÜÇLENDİRECEĞİZ
 Kadınları güçlendirmenin önemine vurgu yapan Ceylan, şöyle devam etti: “Kadınlarımızı güçlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yenişehir nüfusunun yüzde 52’si kadın. Yüzde 30’u da genç. Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin Genel Başkan Yardımcısıyım. Çocukların istismara uğramalarının ana temelinin kadınlarımızın güçsüzlüğüne bağlıyorum. Çünkü pedofiller genelde aile içinden çıkıyor. Kadınlarımız bir lokma ekmek, düzenlerimiz bozulmasın, kapının dışında kalmayayım diye çocuklarına yapılanı görmezden geliyor. Biz bunları tespit ettik. Ben bunun için Yenişehir Belediyemizde, belediyenin sırtına yük olmadan kadınlarımızın istihdamına ağırlık vereceğim. Kadınlara şiddeti ve çocuklara istismarı önlemenin tek yolu kadının güçlenmesidir. Bu ülkenin çağ atlamasının tek yolu da budur. Türkiye’de şuan kadın istihdamı yüzde 25’lerde. Çok düşük. Kadın nüfusu her yerde daha fazla. Biz buna çok dikkat edeceğiz.”
 
 

DEĞİŞİM ZAMANI
“Yenişehir’de değişim zamanı” sloganıyla projelerini açıklayan Yücel Ceylan, projelerini şu başlıklar altında sundu:“Kadın Terapi Merkezi. Aile Terapi Merkezi. Yenişehir Spor Akademisi. Nerede O Eski Mersin. Fidan Projesi. Danışma Ofisi Ve Sosyal Kafe. Yaşlı Bakım Ve Konuk Evi. Yerinde Bakım Hizmeti. Öğrenci Konuk Evi. Öğrenci Destek Fonu. Hayvan Barınağı Ve Oteli. Hayvan Mezarlığı. Üreticiden Tüketiciye. Glütensiz Ekmek Fabrikası. Terapi Ve Eğitim Köyü. Kadın Kalkınma Akademisi. Halka Hesap Verme Toplantıları. Düğün Salonu. Paylaşım Odası. Yenişehir Sosyal Parkı. Yenişehir Sosyal Parkı. Yenişehir Gençlik Akademisi. Yenişehir Sanat Festivali. Geri Dönüşüm Hizmetleri. Yeni Sistem Çöp Konteynırları . Engelli Ve Otizm Merkezi. İmar Reformu.”

Mersin Portal-Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:
ChpYenişehirYücel Ceylan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.