Mersin’de güvenlik ve trafik denetimlerinin bilançosu dikkat çekici rakamları ortaya koydu. Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda, kent genelinde son bir haftada yürütülen uygulamaların sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.
6-12 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, farklı suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve çeşitli nedenlerle aranan 869 kişi yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Açıklanan veriler, kent genelinde güvenlik güçlerinin saha çalışmalarını yoğunlaştırdığını ortaya koydu.
Trafik denetimleri ise haftanın en dikkat çeken başlıklarından biri oldu. Kent genelinde toplam 132 bin 513 araç kontrol edilirken, mevzuata aykırı eksiklikleri bulunduğu belirlenen bin 459 araç trafikten men edildi. Yapılan uygulamalar, özellikle kurallara uymayan araçlara karşı denetimlerin sıkılaştığını gösterdi.
Denetimlerde ticari taşımacılık da mercek altına alındı. Bu kapsamda 881 ticari taksi kontrol edilerek evrak, ruhsat ve diğer yasal yükümlülükler açısından incelemeye tabi tutuldu. Böylece hem yolcu güvenliği hem de şehir içi ulaşım düzeni açısından önleyici adımlar sürdürüldü.
Kentte düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan huzur uygulamalarında da çok sayıda kişinin kimlik kontrolü gerçekleştirildi. Son bir haftada bin 413 kişinin sorgulandığı uygulamalarda, 5 yabancı uyruklu şahıs tespit edilerek Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne gönderildi.