ASAYİŞ

Mersin’de iş yerine uyuşturucu operasyonu: 100 bin sentetik ecza hapı ele geçirildi

Mersin’de plastik ve ambalaj işi yapılan bir iş yerine düzenlenen narkotik operasyonunda sentetik ecza üretiminde kullanıldığı değerlendirilen makineler ile yaklaşık 100 bin dolu hap, 50 bin boş kapsül ve 15 kilogram ham madde ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli yakalanırken, bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Mersin’de narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon, bir iş yerinde kurulduğu belirtilen sentetik ecza imalathanesini ortaya çıkardı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçu kapsamında yürütülen soruşturma doğrultusunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ortak çalışma gerçekleştirdi.

Çilek Mahallesi’ndeki iş yerine operasyon
Emniyetin açıklamasına göre operasyon 16 Eylül 2026 tarihinde Mersin’in Çilek Mahallesi’nde bulunan Kaplan Plastik ve Ambalaj isimli iş yerine gerçekleştirildi.

Adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda iş yerinde yapılan aramada çok sayıda sentetik ecza maddesi ile bunların imalatında kullanıldığı belirtilen ekipman ele geçirildi.

100 bin dolu hap, 50 bin boş kapsül
Polis ekiplerinin iş yerindeki aramasında;

2 adet sentetik ecza hapı imalatında kullanılan basma makinesi ve aparatları, yaklaşık 100 bin adet dolu sentetik ecza hapı, yaklaşık 50 bin adet boş sentetik ecza hap kapsülü ve yaklaşık 15 kilogram sentetik ecza ham maddesi ele geçirildi.

Ele geçirilen makineler ve yüksek miktardaki malzeme nedeniyle soruşturma, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu kapsamında yürütülüyor.

İki şüpheli yakalandı, bir kişi aranıyor
Operasyon kapsamında H.C.G. ve F.E.D. isimli iki şüpheli polis ekiplerince yakalandı.

Emniyet, soruşturma kapsamında S.B. isimli bir şüphelinin ise firari olduğunu ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Şüpheliler hakkındaki adli süreç devam ederken, haklarında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmadığı sürece suçlamaların soruşturma kapsamında olduğu dikkate alınmalı.

İmalathanenin bağlantıları araştırılıyor
Operasyonda yalnızca kullanıma hazır olduğu belirtilen yaklaşık 100 bin sentetik ecza hapının değil, 50 bin boş kapsül, 15 kilogram ham madde ve üretimde kullanılan iki basma makinesinin de ele geçirilmesi soruşturmanın kapsamını genişletiyor.

Emniyetin ilk açıklamasında söz konusu maddelerin nerelere sevk edilmesinin planlandığı, üretimin ne zamandır sürdüğü veya ele geçirilen ham maddeden kaç hap üretilebileceğine ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, soruşturmada ortaya çıkacak yeni gelişmelerin ayrıca kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.