Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı.Hasan Kılavuz yeniden başkan seçildi. Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı.Genel kurulda, mevcut başkan Pir Hasan Kılavuz ile Haydar Özdemir'in yer aldığı 2 listeyle seçim yapıldı.
Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi 15.Olağan Genel Kurulunda konuşan Pir Hasan Kılavuz, “Bütün dünyada inanç merkezleri ve inanç mabetleri o inancın inanç önderleri ve inanç konusunda yetkin kişilerle ayakta kalır. Yaşadığımız ülkede eğer cemevleri ayakta kalacaksa, yalnızca Alevi inanç değerlerini bilen ve inanan taliplerin, kendi pirlerini ve seyitlerini cemevlerinde en yetkin durumda, önder olarak kabul etmeleri ile olur’’ diye konuştu.
Dördüncü döneminde yeniden başkanlığa seçilen Hasan Kılavuz Dede’nin yer aldığı beyaz liste 1215 oy alırken Haydar Özdemir ise 886 oy aldı.
Mersin Portal-Haber Merkezi