Teknik Direktör Vural: Kazanmak Zorundayız

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yımaz Vural, stadı dolduran taraftarın kendilerini mutlu ettiğini, maçı alamadıkları için ise üzüldüğünü söyledi.

Teknik Direktör Vural: Kazanmak Zorundayız

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yımaz Vural, stadı dolduran taraftarın kendilerini mutlu ettiğini, maçı alamadıkları için ise üzüldüğünü söyledi.

26 Mart 2014 Çarşamba 10:57
Teknik Direktör Vural: Kazanmak Zorundayız

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yımaz Vural, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynanan maçta stadı dolduran taraftarın kendilerini mutlu ettiğini, maçı alamadıkları için ise üzüldüğünü söyledi. Yılmaz, alınan 1 puanın da küçümsenmemesi gerektiğini dile getirerek, 1461 Trabzon maçını kesinlikle kazanacaklarını vurguladı.




Teknik Direktör Vural, Macit Özcan Spor Komleksi'nde haftalık basın toplantısı düzenledi. Hafta sonu konuk ettikleri Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un beklenenden iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirten Yılmaz Vural, "Bu haftaki puan durumlarına baktığınız da, puan kayıpları insanın canını biraz yakıyor.



Biz kendi hedefimizi belirledik, 10'da 10 yaparız diye düşündük. Bu hafta rakip de bizim düşündüğümüzden farklı çıktı. Bir puan aldım. Net pozisyonlar olmasına rağmen istediğimiz olmadı ama yine de 1 puan aldık. Alınan 1 puan küçümsenmemeli, iyi görmeliyiz. Ligde iyi gidiyoruz. Şu anda son 3 maçta aldığımız sonuçlardan memnunum. sonuç olarak bir puanla kapattığımız bir hafta oldu. Herkesin puan kaybetmesi olası bir lig oluyor. Belki bu maçta 2 puan kaybettik ama seyircimizi kazandık." dedi.



HEDEFİMİZ İLK İKİ

Ligde 25 bin seyirci getirecek takımın yok gibi olduğunu, o yüzden alınan sonuca bu nedenle üzüldüğünü de vurgulayan Vural, "İmkanlarıyla, nüfusuyla, geçmişiyle, tarihiyle bu takımın yeri bura değil. Zaten geçen sene küme düşmesi, hakikaten camia için sürpriz olan bu takımın layık olduğu yerlere dönmesi için bu tür şanssızlıkları yaşamamalıyız. Kalan maçlarda yeterli puanı alarak, ligi 1. veya 2. sırada tamamlayıp çıkarız.



Hedefimiz bu. Ama hayatın bir gerçeği de var. Hedefin olmadığını varsayalım, B planımız ise yukarılarda olalım ki play-off için avantaj kullanma imkanı olsun. Bu senenin bizim için dönemeç olduğunun hepimiz farkındayız. Böyle bir başarıya acil ihtiyacımız var. Gerçekten yeni stadımıza yakışır bir şekilde takımlara maçın sonuna kadar destek verdiler. İşte Mersin'in seyircisinin bu olduğunu düşünüyorum. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.



PTT 1'nci Ligindeki birçok takımın puan kaybettiğina dikkat çeken Vural şöyle devam etti:

"Şimdi önümüzde 1461 Trabzon maçı var. Bu maçın önemi daha fazla arttı. Bizim orada kazanmamız lazım. Çünkü bundan sonra oynayacağımız evimizde Balıkesir ve Samsun deplasmanı var. İkisi biri altımızda biri üstümüzde. Böyle bakıldığında çok önemli bir haftaya girdik. Bu hafta da çok ciddi maç oynayacağız. Trabzon ekibi 28 puanda bulunan bir takım. Ne kadar çok zor bir mücadelenin bizi beklediği ortada. Artık öyle bir döneme giriyoruz ki insan faktörü çok önemli rol oynayacak.



Yani bu stresi kaldırmak, deplasmanda rakibin göstereceği tepki ne olacak, ben ona nasıl bir tepki koyayım da durumu kendime çevireyim ve tabi ki futbol oynayarak bu işi ben nasıl çözerim gibi zor bir ikilemin içinde bu maçlar oynayacak. Ancak ben takımımın tecrübesine güveniyorum. Bunun için de mutlaka kazanmamız lazım." Vural, toplantının ardından futbolcuları ile birlikte Tevfik Sırrı Gür Stadına geçerek antrenmana katıldı. Futbolcuları ile antreman öncesi genel değerlendirmelerde bulunan Vural, 1461 Trabzon maçının önemine değindi. 
Son Güncelleme: 26.03.2014 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.