banner311

Mut ilçesinde “Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu“

Mut ilçesinde kaymakamlık ve belediye işbirliğinde bu yıl ilk kez "Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Mut ilçesinde “Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu“

Mut ilçesinde kaymakamlık ve belediye işbirliğinde bu yıl ilk kez "Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu" gerçekleştirildi.

10 Ekim 2015 Cumartesi 10:44
Mut ilçesinde “Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu“

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirilen sempozyumda, zeytin ve zeytinyağının faydalarını anlattı.

Sağlık için zeytinin ve zeytin ürünlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karatay, zeytinin bir altın olduğunu kaydetti.

2025 yılında dünyada kıtlık olacağını bütün devletlerin, hükümetlerin bildiğini, bunun için tedbir aldığını söyleyen Prof. Dr. Karatay, "Kıtlıkta bir tek zeytin ağaçları ayakta kalacak. Zeytin ağacı çok olan devletler ayakta kalacak. Geleceğimiz ve çocuklarımız için bu tedbiri almamız lazım. Zeytin ağaçlarının kesilmemesi lazım. Bir milletin ayakta kalması ve zeytinlerinin bol olması lazım" dedi.

Mut Kaymakam Mehmet Ali Akyüz de Mut'un iklim özelliği sayesinde zeytin üretiminin ilaçsız gerçekleştirilebildiğini söyledi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise belediye olarak tarıma her zaman destek verdiklerini belirtti.

Programın sonunda Kaymakam Akyüz ve Belediye Başkanı Yılmaz, katkıları nedeniyle Prof. Dr. Karatay'a çiçek ve plaket verdi.

Son Güncelleme: 10.10.2015 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.