İki Kız Kardeş İçin Adalet Bekleniyor

Mersin’de 6 ve 9 yaşında iki kız çocuğunun ölümüne neden Ramazan T., ’taksirle insan öldürmek’ suçundan bugün hakim karşısına çıkacak.

İki Kız Kardeş İçin Adalet Bekleniyor

Mersin’de 6 ve 9 yaşında iki kız çocuğunun ölümüne neden Ramazan T., ’taksirle insan öldürmek’ suçundan bugün hakim karşısına çıkacak.

27 Kasım 2018 Salı 09:11
İki Kız Kardeş İçin Adalet Bekleniyor

Olay, Mersin’in Toroslar İlçesi’nde meydana geldi. Ali-Özlem Çakmakçı çiftinin çocukları 6 yaşındaki Ekin ve 9 yaşındaki Evrim, 2 Temmuz günü teyzeleri İlknur Emine Yalçın ile birlikte Soğucak Mahallesi'ne doğru yola çıktı. Sarnıç denilen mevkide, dondurma almak için araçtan inen iki çocuk ve teyzeleri, yaya geçidinden geçtikleri sırada Ramazan T. yönetimindeki otomobil üçüne birden çarptı. Kazada 2 çocuk hayatını kaybederken İlknur Emine Yalçın yaralandı ve günlerce hastanede kaldı.  6 yaşındaki Ekin Çakmakçı ile 9 yaşındaki Evrim Çakmakçı’nın ölümü, çocukların teyzesi İlknur Emine Yalçın'ın ağır yaralanmasıyla sonuçlanan cinayet gibi kazayla ilgili savcılık iddianamesi tamamlandı.

Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada sürücü Ramazan T., 'taksirle insan öldürmek' suçundan, ağır hapis cezası istemiyle yargılanacak. İddianamede, trafik kazası tespit tutanağında olayın yaya geçidi üzerinde meydana geldiğinin belirtildiği aktarılırken, güvenlik kamerası görüntülerine göre sürücünün yaya geçidine geldiğinde hızını azaltmadığının ve kazanın oluşumunu engellemek için hiçbir reflekste bulunmadığının anlaşıldığı ifade edildi.Sürücü Ramazan T. ile yalancı tanıklık yapan B.A. bugün görülecek olan ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak. Çocuklarının ölümü ile ilgili adalet arayışını sürdüren Çakmakçı ailesinin bugün duruşma sonrası bir de basın açıklaması yapması bekleniyor. 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 27.11.2018 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.