Mezitli'de Limon Bahçesinde 600 Ağaç Katledildi

Mersin'in Mezitli ilçesinde Fatih Yalın'a (50) ait limon bahçesindeki 600 ağaç, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kökünden kesildi. Şikayetçi olan Yalın, "Kim, neden böyle bir şey yapar? Hangi vicdan bu ağaçlara kıyar?" dedi.

Mezitli'de Limon Bahçesinde 600 Ağaç Katledildi

Mersin'in Mezitli ilçesinde Fatih Yalın'a (50) ait limon bahçesindeki 600 ağaç, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kökünden kesildi. Şikayetçi olan Yalın, "Kim, neden böyle bir şey yapar? Hangi vicdan bu ağaçlara kıyar?" dedi.

14 Kasım 2022 Pazartesi 20:52
Mezitli'de Limon Bahçesinde 600 Ağaç Katledildi

Olay, 9 Kasım günü sabah saatlerinde Bazön köyünde meydana geldi. Fatih Yalın’a ait 5 dönüm arazi üzerine ekili 7 yaşındaki 600 limon ağacı kökünden testere ile kesildi. Komşusunun verdiği haber üzerine bahçeye giden Yalın, manzara karşısında şoke olup, jandarmaya haber verdi. Bölgede inceleme yapan jandarma, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.


‘600 AĞAÇTAN BİRKAÇ TANE KALMIŞ’

Bahçesine geldiğinde gördüğü manzara karşısında çok şaşırdığını belirten Fatih Yalın, “Sabah yan bahçeye gelen komşumuz ağaçların kesili olduğunu fark edince arayıp haber verdi. Hemen bahçeye geldik. 600’den fazla ağacımızın neredeyse hepsi kesilmiş. Birkaç ağaç ayakta kalmış. Görünce dünyalar başıma yıkıldı. Jandarmayı aradık, inceleme yaptılar. Bunu yapan vicdansızların bulunarak, en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.


‘İLK DEFA PARA KAZANACAKTIM’

Ata yadigarı bahçedeki ağaçlarının kesildiğini anlatan Yalın, “Bu bahçeye çocuğum gibi baktım, ağaçlara her gün ilgi gösterdim. Üzerinde meyve olan ağaçlarım kökünden kesildi. Bu nasıl bir vicdansızlık? Keşke arabama, bana zarar verselerdi de bu ağaçlara kıymasalardı. 7 yaşındaki ağaçlar, meyve verme yaşına gelmişlerdi. İlk defa bu sene para kazanacaktım. Şimdi yeniden ekeceğim, en az 10 yıl geri gittim. Kim, neden böyle bir şey yapar? Hangi vicdan bu ağaçlara kıyar?” diye konuştu. 

MEZİTLİ İSYAN ETTİ

Olayla ilgili ailenin suç duyurusunda bulunulması ile adli süreç başlatılırken Mezitli yönetimi ve halkı yaşananlara isyan etti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Mezitli Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Ballı ve Bozon Mahallesi Muhtarı Veli Göknur, meclis üyeleri ve diğer muhtarlarla birlikte katliam yapılan bahçeye giderek, arazi sahibi Yalın ailesine geçmiş olsun dileklerin ilettiler. Yaşananlarna isyan eden heyet faillerin bir an önce bulunup, en ağır şekilde cezalandırılması için çağrı yaptılar.

MEZİTLİ’DE MANZARALI YERLER HEDEF HALİNE GELDİ

Başkan Tarhan, “Yine Mezitli, yine hazine arazisi, yine orman, yine ağaç kesimi!” diyerek yaşananlara adeta isyan etti. Mezitli’nin, Bozon Mahallesinin bunlarla gündeme gelmekten üzüntü duyduğunu söyleyen Tarhan, “Biz çevreye son dereceye duyarlıyız. Göreve geldiğimiz zaman Mezitli’ye değer katacağız dedik ve kattık. Mezitli’nin her yeri değerlendirildi. Ama şunu da biliyoruz ne kadar değer katarsak o kadar da saldırı olur. Uzak mahallelerimizde bu tür olaylar bu kadar olmuyor. Hep şehre çok yakın bölgelerde oluyor. Esenbeğlar, Çevlik, Bozon gibi mahallelerimizde oluyor. Bunların hepsinde bu tür olaylara konu edilen yerler deniz manzaralı ve kente çok yakın.

Bozon’u töhmet altında bırakmamız söz konusu değil, bu yanlış insanlar içerden de olabilir dışardan da gelebilir” dedi.

“SUÇLULAR BULUNSUN VE EN AĞIR CEZAYI ALSIN”

Ağaç katliamı yaşanan alanda bulunan 5 yaşındaki yaklaşık 600 ağacın, üzerinde limon varken kesilmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Neşet Tarhan, “Ağaçların üzerinde limon vardı ve olgunlaştığında satılacaktı bu limonlar. Ama 5 yıldır emek verilen bahçeler kesilerek yok edildi. İlgiler gerekli yerlere başvurdu. Savcılık gerekli işlemi yapacak. Biz istiyoruz ki bu suçlular bulunsun ve en ağrı cezayı alsın” dedi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 15.11.2022 08:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.