banner308

MTSO Seçimleri Öncesi Son Viraja Girerken "Ayhan Kızıltan" Farkı Açıyor

20 bin kişilik üye yapısı ile kentin çatı kuruluşu olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim yarışında son viraja giriliyor.

MTSO Seçimleri Öncesi Son Viraja Girerken "Ayhan Kızıltan" Farkı Açıyor

20 bin kişilik üye yapısı ile kentin çatı kuruluşu olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim yarışında son viraja giriliyor.

03 Kasım 2022 Perşembe 22:37
MTSO Seçimleri Öncesi Son Viraja Girerken "Ayhan Kızıltan" Farkı Açıyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçim hazırlıklarını tamamladı. 5 Kasım’da başlayan seçim süreci iki etap halinde tamamlanacak. Seçimlerde ilk olarak 5 Kasım’da Meslek Komiteleri ile Meclis Asil ve Yedek Üyeleri için seçime gidilecek. Organ seçimlerinin ardından gözler 11 Kasım’da meclisin kendi içinden seçilecek yönetime çevrilecek.

Sahip olduğu 20 bin kişilik üye yapısı ile kentin çatı kuruluşu olan MTSO’da süre azaldıkça seçim yarışı kızıştı. Lojistikçiler Ufuk Maya ile İsa Çani ve mevcut Başkan Ayhan Kızıltan ile Hakan Kayacı’nın yarıştığı seçimlerde adayların önce kendi meslek komitelerinden meclise seçilmeleri gerekiyor. Bu nedenle de seçimlere ilişkin siyasetin etkisi artık iyiden iyiye hissediliyor. 

2018’de yapılan ve 4 adayın yarıştığı seçimlerde başkanlığa oturan Ayhan Kızıltan, bir dönem daha bu görevi yapmak istiyor. İş dünyasından yoğun destek alan Kızıltan’ın adaylığı iş dünyasında pıozitif etki yaratmış durumda. Ancak seçimin en sıkıntılı halkasını lojistik sektörünün iki güçlü ismi Ufuk Maya ile İsa Çani’nin yarışı oluşturuyor. Her iki adayında iş dünyasına tatminkar mesaj verememesi Ayhan Kızıltan'a olan ilgiyi artırmış durumda. Özellikle Ufuk Maya'nın Mersin Ticaret ve Sanayi Odasında 3 dönem yönetim kurulu üyeliği yapmasına karşın kendi meslek gurubuna dair herhangi bir proje üretemediği gibi etkin bir yöneticilik yapmaması adaylığını şimdiden suya düşürmüş durumda.

MTSO Başkanlığı için aday olan bir başka isim ise iş insanı Hakan Kayacı. Aslen Sivaslı olan ancak Mersin’de büyüyen ve Kayacı Savunma A.Ş’yi kurarak savunma sanayii alanında birçok yeniliğe imza atan Hakan Kayacı, projeleri ile Türkiye’nin savunma sanayii hamlelerine önemli ölçüde katkıda bulunan şirketinin yönetiminin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da aktif görev alıyor. 2017-2018 döneminde Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mersin başkanlığı görevini de yürüten Kayacı’nın sağ kesimden destek aldığı biliniyor. 

5 Kasım’da lojistikçiler Ufuk Maya ile İsa Çani ve mevcut Başkan Ayhan Kızıltan ile Hakan Kayacı’nın yarıştığı seçimlerde siyasetin etkisi ve etnik köken vurgusu artık iyiden iyiye hissediliyor. Kızıltan, Gazeteci-Yazar Ender Can Kayıhan'ın iş dünyasında etnik kökene dayalı seçim kampanyasına dönük sorulara çarpıcı açıklamalarda bulundu.Gazeteci Yazar Ender Can Kayıhan'ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel proğramına konuk olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan hiç bilinmeyen yönleri ile etkin bir poğrama imza attı. 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 03.11.2022 22:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.