banner311

Oğlumu Kurtarın

Mersin’de gözü yaşlı bir anne Gümüşhane E Tipi Cezaevinde yatan madde bağımlısı oğlunun yakında bir cezaevine nakledilmesi ve tedavi edilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Oğlumu Kurtarın

Mersin’de gözü yaşlı bir anne Gümüşhane E Tipi Cezaevinde yatan madde bağımlısı oğlunun yakında bir cezaevine nakledilmesi ve tedavi edilmesi için yetkililerden yardım istedi.

17 Mayıs 2018 Perşembe 09:49
Oğlumu Kurtarın

Mersin’de yaşayan Hamidiye Başboğa isimli 48 yaşındaki kadın 3 aydır Gümüşhane E Tipi Cezaevinde yatan 25 yaşındaki oğlu Rıdvan Sertkaya’nın civardaki bir cezaevine nakledilmesi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan yardım istedi. Oğlunun can güvenliğinden endişe ettiğini öne süren gözü yaşlı anne yaşadıklarını gazetemize anlattı.

“SESİMİ KİMSEYE DUYURAMADIM”
Oğlunun işlediği bir suçtan dolayı daha önce 6 cezaevinde yatıp çıktığını, başka bir cezası nedeniyle tekrar cezaevine girdiğini kaydeden anne Başboğa, “Oğlum 18 yaşında işlediği bir suçtan dolayı cezaevine girdi. Oğlum cezaevine girmeden önce madde kullandığını öğrendim. Rıdvan benim tek çocuğum. Suça karışıp cezaevine girmemesi için, kaymakamlığa gittim bir sonuç alamadım. Savcılığa gidip yardım istedim oradan da bir sonuç alamadım. Beni kapı dışarı ettiler. Kimse ilgilenmedi, oğlum gözümün önünde cezaevine girdi. 6 yıl yattı. Gidip ellerimde yattığı Gümüşhane Cezaevi’nden alıp getirdim” dedi.

“OĞLUM YAKIN BİR CEZAEVİNE NAKLEDİLSİN”
Oğlunun eve geldikten sonra ortadan kaybolduğunu aktaran anne Başboğa, “Bir kez daha savcılığa gidip yardım istedim, ‘Oğlum bir suça karışmadan bulun’ dedim. Bana ‘Oğlunu bulunca sana haber veririz’ dediler. 2 ay sonra oğlumun Mardin’de gözaltına alınıp tutuklandığını ve yeniden Gümüşhane Cezaevine konulduğunu öğrendim. Gümüşhane’ye oğlumu görmeye gittim. Oğlum madde bağımlısı, gardiyanlarla kavga etmiş. Sağlık durumu iyi değildi. İlaçlarını dahi vermemişler. Can güvenliğinden endişe ettiğini söyledi. Ben ev hanımıyım, hastalığım var. Buradan otobüsle 9-10 saat yol yapıp oğlumu görmeye gidiyorum. Buradan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanıma yalvarıyorum. Oğlum yakın bir cezaevine nakledilsin. En azından gidip görebileyim. Oğlum cezasını çektikten sonra, tedavi edilsin. Bu ileten kurtulsun” diyerek yetkililerden yardım istedi.  

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 17.05.2018 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.