Kod 29’la işten çıkarıldığını söyleyen, bu yüzden iş bulamadığını, hiçbir sosyal haktan yararlanamadığını ifade eden işçi maddi olarak çok zor durumda olan ailesini geçindiremediğini söylemektedir. Sendikamıza yaşadıklarını anlatarak çözüm bulunmasını isteyen bu işçinin ve ailesinin mağduriyetinden TURKAYA TEKSTİL’e işveren Zara’da sorumlu olacağını iddia etti.
İŞÇİNİN ANLATTIKLARI DİKKAT ÇEKİCİ
“Mersin Serbest Bölge TURKAYA TEKSTİL firmasında çalışmaktaydım. Kesimhane bölüm şefi haksızlık yaptı. Tazminat almamam için yalan dolan bir gerekçe ile işten çıkarttı. Kendi isteğinle işten çıkmazsan kod 29’dan çıkışını verecem dedi. Bende kabul etmedim. Tazminatımı istedim diye onlarda vermemek için kod 29’dan çıkışımı verdiler. Hakkım olanı elimden aldılar. 13.05.2020 tarihinde işten çıkartıldım.
Aylardır işsizim, işsizlik ödeneğinden de yararlanamadım, kod 29’dan çıkışımı verdikleri için. İş başvurusu yaptığım yerler kod 29’dan çıkış verildiği için işe almıyorlar. Annem hasta, babam ise engelli. Bir tane kız kardeşim var o da okuyor. Cumhurbaşkanlığına ve Cimer’e yazdım ama kimse bir iletişimde yardımda bulunmadı. Evin tek geçim kaynağı bendim evimiz kira. Çok mağdur bir durumdayım. 19.07.2017 işe giriş tarihim. Ama bir defa da girdi çıktı yaptılar. Maddi durumundan dolayı avukat tutamadım.”
Mersin Portal-Haber Merkezi