banner308

Antalya'da AMATEM temel atma töreni

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ​Çavuşoğlu: - "Alkol ve madde bağımlığıyla mücadeleye ve araştırmaya çok önem vermek gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu bağımlılıktan kurtarmamız, tedavileri için ne gerekiyorsa yapmamız lazım"

Antalya'da AMATEM temel atma töreni

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ​Çavuşoğlu: - "Alkol ve madde bağımlığıyla mücadeleye ve araştırmaya çok önem vermek gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu bağımlılıktan kurtarmamız, tedavileri için ne gerekiyorsa yapmamız lazım"

16 Ekim 2015 Cuma 18:55
Antalya'da AMATEM temel atma töreni

ANTALYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ​Çavuşoğlu, "Alkol ve madde bağımlığıyla mücadeleye ve araştırmaya çok önem vermek gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu bağımlılıktan kurtarmamız, tedavileri için ne gerekiyorsa yapmamız lazım" dedi.

Antalya Aşır Aksu Devlet Hastanesi'nin bahçesinde düzenlenen törende, 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı, Tedavi ve Eğitim Merkezi'nin (AMATEM) temeli atıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, AMATEM'in temelini attıklarını belirterek, en kısa sürede tamamlayarak ihtiyaç duyanların tedavilerinin bu merkezde yapılacağını belirtti.

Alkol ve madde bağımlılığıyla mücadeleye önem verdiklerinin altını çizen Çavuşoğlu, "Alkol ve madde bağımlığıyla mücadeleye ve araştırmaya çok önem vermek gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu bağımlılıktan kurtarmamız gerekiyor. Tedavileri için ne gerekiyorsa yapmamız lazım" diye konuştu.

- "Topluma entegre edilmeleri önemli"

Antalya'da her alanda sağlık merkezleri açtıklarını, eğitim ve araştırma hastanesine ek bina yapacaklarını anlatan Çavuşoğlu, buraya tüp bebek ünitesini de kazandıracaklarını vurguladı.

Her türlü ihtiyacı karşılamanın önemli olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bir de sosyal duyarlılık var. Bu sosyal duyarlılığı, farkındalığı da hepimizin destek vererek gerçekleştirmemiz lazım. Bu konuda faaliyet gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün bir şey daha öğrendik. Farkında olduğumuzu ama eksik kaldığımızı gördük. Bu merkezde ilk tedavilerin yapılmasının yeterli olmadığını, hatta bunun devamı gelmezse bu insanlarımızın, gençlerimizin daha da büyük felaketlere sürüklenebileceğini gördük."

Tedavisi tamamlananların topluma entegre edilmesinin de önemli olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Onlara psikolojik destek, iş bulma, spor faaliyetlerine katılma, sosyal faaliyetler dahil her konuda nasıl yardımcı olabileceğiz, bunun devamını getirebilecek miyiz o konuda eksikliklerimiz var. Bunu nasıl yapabileceğimizi biraz daha detaylı konuşacağız" dedi.

Madde bağımlılığı tuzağına düşenleri kurtarmak istediklerini anlatan Çavuşoğlu, "Bu tuzağa düşen, bağımlılık içinde olan kurtulmak isteyen kardeşlerimizi her aşamada yalnız bırakmamamız gerekiyor. Devlet de yanında olacak, toplumun içinde önderler de sivil toplum örgütleri de aynı hassasiyeti göstermelidir ki bu insanlar kendilerini yalnız, dışlanmış hissetmesinler" diye konuştu.

Çavuşoğlu, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle butona basarak, AMATEM'in temeline ilk harcı döktü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.