CHP’de Tepki İstifaları Başladı

24 Haziran seçimleri sonrası  beklenen oyun alınamaması nedeni ile CHP ’de Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine tepkiler çığı gibi büyümeye devam ediyor.

CHP’de Tepki İstifaları Başladı

24 Haziran seçimleri sonrası  beklenen oyun alınamaması nedeni ile CHP ’de Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine tepkiler çığı gibi büyümeye devam ediyor.

30 Haziran 2018 Cumartesi 11:36
CHP’de Tepki İstifaları Başladı

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin parti üyelerine istifa etmeyin çağrısı yapmış olmasına rağmen bir çok il ve ilçe örgütünün istifa edeceği CHP kulislerinde konuşuluyor. CHP Erzurum il örgütü de yayınladıkları bir açıklama ile görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.Yapılan basın açıklamasında İl Başkanı Bülent Oğuz’un İl Yönetim Kurulunun görüş ve düşüncelerini almadan 11 Haziranda yapılması gereken Muharrem İnce’nin mitinginin sebepsiz bir şekilde iptal edilmesine tepki gösterilerek şöyle dendi:

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Bülent OĞUZ’un İl Yönetim Kurulunun görüş ve düşüncelerini almadan 11 Haziranda yapılacak olan Sayın Muharrem İNCE’nin Mitinginin iptal edilmesi,İl Sekreterini Parti Tüzüğümüzün 18.Maddesinin 3.fıkrasını işleme geçirmeden ve de gerekli imza çoğunluğunu elde etmeden İl Sekreterinin değiştirilmesi. Ayrıca yine kendi belirlemiş olduğu Seçim Komisyonunun yönetim kuruluna dayatılması,seçim komisyonunda görev alan arkadaşların haberleri dahi olmayan niteliksiz seçim araçlarının tutulması,Tüm Milletvekili adaylarını bir araya getirmeden ve buna bir örgüt desteği vermeden sadece Milletvekili adaylarının kendi inisiyatifleri ile yaptığı çalışmalar dışına tek başlılık değil çok başlılık olması dolayısı ile seçimde başarı olmamıştır. Oysa ilimizin gerekli,düzenli ve nitelikli kişilerle bir çalışması dahilinde Cumhurbaşkanı Adayımızın rüzgarı ile vekil çıkaracakken maalesef bu fırsat kaçırılmıştır.

Aynı zamanda İl başkanı Bülent Oğuz’un yönetimin bilgisi olmadan korsan toplantı düzenleyerek kendisine karşı olarak gördüğü yönetim kurulu üyelerini tüzük ihlali yaparak yeterli çoğunluk dahi olmadan yönetim kurulu üyeliklerinden düşürmesi , il yönetim kurulu üyelerinin parti disiplini dışında hareket etmesi, İl yönetim kurulu üyelerinin iki tane genç yönetim kurulu üyesi olan 5 yıl boyunca sayısız emeği geçen  Hilal Nur ÇOKOY (kurultay delegesi) ve Ali KOÇ için ‘Gençliği yönetimden çıkartalım, sizler Erzurumlu değilsiniz gidin memleketinize, burada siyaset yapmayacaksınız’ gibi her toplantıda dile getirilip kırıcı, ayrıştırıcı ve rencide edici konuşma ve davranışlarda bulunulması, yönetim kurulu üyeliklerinden istifa etme kararı maalesef bizlere aldırmıştır.

Amacımız bundan sonrası için daha güçlü bir yönetim, aktif dinamik ve üretken bir kadro ile Cumhuriyet Halk Partisi adına hareket etmek ve  bu bağlamda siyaseten daha güçlü bir Erzurum yaratmak,Parti İl ve İlçe Teşkilatlarını yeniden yapılandırmak adına aşağıda isim ve imzaları bulunan CHP Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeleri olarak yönetimden topluca istifa ediyor ve olağanüstü il kongresi talep ediyoruz. Her şey yeniden Güçlü bir ERZURUM, Yeniden güçlü bir CHP için.”

Hakan Polat
Hilal Nur ÇOKOY
Ali KOÇ
Cem ERDEVECİLER
Süleyman ÖZBEK
Baha YALÇIN
Cemal KOÇAK
Göndel BULUT
Harun Reşit AYTAÇ
Gülten GÜNEŞ

Tüm bu gelişmelerin yaşandığı CHP'de Mersin'de de gözler CHP İl Başkanı ve Yönetim kurulunun istifa edip etmeyeceğine çevrildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme sürecinde “istifa resti” ile gündeme gelen Mersin İl Yönetimi, Mersin’de büyük bir hezimet yaşadı. Mersin milletvekili sayısı 11 iken 4 milletvekili çıkaran CHP, milletvekili sayısının 13 olduğu kentte 3 milletvekilini Meclis’e gönderdi.24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde “genel başkan, parti yöneticileri istifa edecek mi?” soruları sıkça gündeme gelirken; yereller de elde edilen başarı ve başarısızlıklar da konuşulmaya başladı. 

VEKİL SAYISI ARTTI, CHP’DE SAYI DÜŞTÜ

CHP Mersin’de aldığı yüzde 26,89 oranı ikinci parti oldu. CHP, 1 Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 30,48 oy alarak 4 vekil çıkarmıştı. Mersin milletvekili sayısı 11 iken 4 milletvekili çıkaran CHP’nin, milletvekili sayısının 13 olduğu kentte vekil sayısı 3’e düştü.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.