CHP’li Antmen ‘Türkiye Terörist Toplanma Merkezi Oldu’

Son dönemde sınırlardan denetimsiz geçişlerin artışı sonrası yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

CHP’li Antmen ‘Türkiye Terörist Toplanma Merkezi Oldu’

Son dönemde sınırlardan denetimsiz geçişlerin artışı sonrası yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi.

01 Eylül 2021 Çarşamba 14:46
CHP’li Antmen ‘Türkiye Terörist Toplanma Merkezi Oldu’

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sınırlardan denetimsiz ve kontrolsüz şekilde milyonlarca insanın girdiğini belirterek “Bu gelenlerin büyük çoğunluğu sığınmacı olsa bile bunların arasına Taliban, IŞİD, El-Nusra, Hizbullah ve Daeş gibi terör örgüt militanlarının sızmadığını düşünmek ya cehalet ya ihanettir. Bakın çok önemli bir konu bu. Türkiye’de vatandaşlarımızın hayatı şu anda her an tehdit altında. Caddelerimizde ve sokaklarımızda canlı bombalar ve insan kesen caniler geziyor. İktidar bunun farkında mı? Değil, çünkü gelenlerin hiçbiri kayıt altına alınmadı, hiçbirinin ülkelerinde ne suç işledikleri araştırılmadı. Türkiye maalesef terörist toplanma merkezi oldu. Yarın bu terör örgütleri Türkiye’de eylem yapmaya başlayınca gidecek canların hesabını iktidar ve saray verecek mi? Onlar rahat çünkü kendilerini, çocuklarını ve ailelerini yüzlerce polis koruyor nasıl olsa!” dedi.

Antmen, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde “IŞİD, Taliban, El-Nusra, Hizbullah ve DAEŞ terör örgütü militanlarından Türkiye sınırları dışında terör eylemi, propagandası yapan ve cinayet işleyenlerden kaçı Türkiye’ye gelip saklanmıştır?” diye sordu.

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar;

– 2015 ila 2021 Ağustos ayı arasında geçen sürede; IŞİD, Taliban, El-Nusra, Hizbullah ve DAEŞ terör örgütü üyelerine yönelik kaç operasyon yapılmıştır?

–IŞİD, Taliban, El-Nusra, Hizbullah ve DAEŞ terör örgütü üyelerinden Interpol’ün arananlar listesinde bulunan kaç kişi vardır? Bunların kaçının Türkiye’de olduğu tespit edilmiştir? Bunlarla ilgili ne yapılmıştır?

–Bahsi geçen terör örgütü üyeleriyle ilgili yabancı devletlerden Türkiye’ye iade ve yakalama için başvuruda bulunan ülke sayısı kaçtır? Bunlar hangi ülkelerdir? Bu teröristlerden kaçı yakalanmıştır?

 - IŞİD, Taliban, El-Nusra, Hizbullah ve DAEŞ terör örgütü militanlarından Türkiye sınırları dışında terör eylemi, propagandası yapan ve cinayet işleyenlerden kaçı Türkiye’ye gelip saklanmıştır? Bunlar sınırlarımızı nasıl geçmiştir? Bahsi geçen teröristler Türkiye’de nerelerde barınmakta ve çalışmaktadır? Bu kişilerle ilgili ne tür hukuki süreç işletilmektedir?

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.