Suriye Arap Haber Ajansına göre Esad, Barış Pınarı'nı apaçık işgal şeklinde niteledi. "Türkiye'nin saldırganlığına Suriye'de tüm meşru araçlarla karşılık vereceğiz" vurgusunu yaptı.
"Bölge ülkelerine yönelik dış emeller tarih süresince devam etti. Erdoğan rejiminin ülkemize yürüttüğü saldırganlık taşıdığı tüm yalancı ilkelere rağmen, açık bir ihlaldir, işgaldir. Bu işgale vekilleri ve teröristlerini vurma yoluyla cevap veren Suriye, bunun tüm şekillerine Suriye'de her bölgede tüm araçlarla karşılık verecek ve karşı koymaya devam edecek."
Suriye Dışişleri resmi kaynağı da şu açıklamaya yer verdi:
"Türkiye'nin Suriye topraklarına yönelik saldırganlığı, Erdoğan rejiminin yayılma hırsları geçmiş zaman evhamının bir sonucudur. Ankara'ya Astana süreci çerçevesindeki garantör konumunu kaybettiren eylemlere karşı tüm Suriyeliler saldırıya karşı koymak için birleştiler"
Mersin Portal-Haber Merkezi