MÜSİAD'tan ATSO ve milletvekili adayı Budak'a tepki

-MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Lekesiz: - "ATSO üyeleri aidatlarını öderken CHP'nin siyasi angajmanıyla hareket eden bir kuruluşa aidat ödediklerini er ya da geç anlayacaklar ve tepkilerini er ya da geç sunacaklardır"

MÜSİAD'tan ATSO ve milletvekili adayı Budak'a tepki

-MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Lekesiz: - "ATSO üyeleri aidatlarını öderken CHP'nin siyasi angajmanıyla hareket eden bir kuruluşa aidat ödediklerini er ya da geç anlayacaklar ve tepkilerini er ya da geç sunacaklardır"

02 Haziran 2015 Salı 18:40
MÜSİAD'tan ATSO ve milletvekili adayı Budak'a tepki

ANTALYA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi Başkanı Resul Lekesiz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetimini "CHP'ye çalışmakla" suçladı.

Lekesiz, yaptığı yazılı açıklamada, MÜSİAD olarak ATSO yönetiminin siyaset yaptığını Antalya kamuoyuyla paylaştıktan sonra, CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak ve ATSO Başkanı Davut Çetin'in savunmaya yönelik açıklamalar yaptıklarını kaydetti.

Budak ve Çetin'in bulundukları makamın görev ve sorumluluklarına yeterince vakıf olmadıklarını öne süren Lekesiz, Çetin ve Budak'ın açıklamalarını, "ortak bir bildiriye imza atmak" olarak nitelendirdi.

Cevaben yapılan açıklamaların ortak noktasının, "Onlar kendilerine baksınlar" olduğuna işaret eden Lekesiz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu ifadenin açılımı ve arka planı 'Evet biz ATSO olarak CHP'yi ve adaylarını destekliyoruz ama MÜSİAD da siyaset yapıyor' cümlesidir. Bir kere ATSO ticaret yapan bireylerin yasada belirlenen şartlar gereği aidat ödediği resmi bir kurumdur. MÜSİAD ise üyelerini gönüllülük temelinde ele alır. ATSO'nun üyelerini siyasi tercihlerine göre seçme ve yönetimlere alma söz konusu bile değildir. MÜSİAD'a üyeliğinin sınırları çizilmiş kaideleri vardır. O sınırları çerçevesinde üye alınır ve kişiler yönetime girer. ATSO başkanı MÜSİAD'a herhangi bir aidat ödemezken, MÜSİAD üyelerinin tamamı ATSO'ya aidat ve diğer ilgili konularda ücret ödemektedir. Dolayısıyla iki kurum arasındaki farkı bilmemek ATSO başkanına yakışmamaktadır. Kendisi Antalya halkından özür dilemelidir. Ayrıca MÜSİAD'ın bakış açısı memleket meselelerine bakış açısıdır."

MÜSİAD'ın çalışma hayatında birçok hükümete raporlar sunduğunu, memleket sevdasına göre bakış açısını ortaya koyduğunu ifade eden Lekesiz, açıklamasında, "Bizim ifadelerimiz, Ulaştırma Bakanının ortaya koyduğu projelerin Antalya'yı şaha kaldıracağı kısmıdır. Bir işadamı kuruluşu olarak bunu söylemek boynumuzun borcudur" dedi.

ATSO'nun üst kuruluşu olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da kendileri gibi düşündüğünü savunan Lekesiz, açıklamasında şunları kaydetti:

"TOBB Başkanının gördüğünü görememek, ATSO Başkanının yeteneği ve kapasitesi ile ilgili bir durumdur. Biz kendisine 'Siyaset yapma' diyoruz. Siyaset yapacaksan istifa et Çetin Osman Budak'ın danışmanlığını resmiyete dök, bunda bir beis yoktur. Bütün bu uyarılarımıza rağmen polemik yaparak siyasi tavırlarından vazgeçmeyen Davut Çetin ve yönetim kurulu üyeleri Antalya'nın ATSO tarihinde güzel cümleler ile anılmayacaktır. ATSO üyeleri aidatlarını öderken CHP'nin siyasi angajmanıyla hareket eden bir kuruluşa aidat ödediklerini er ya da geç anlayacaklar ve tepkilerini er ya da geç sunacaklardır."

Son Güncelleme: 02.06.2015 21:40
Anahtar Kelimeler:
MÜSİAD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.