Uysal, öğretmenlere seslenerek, tatilde çocukların aileleriyle vakit geçirebileceği, dinlendirici ve keyifli bir tatil yapabilmeleri için ev ödevlerinin hafifletilmesini talep etti.
Uysal, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün buradan bir baba, amca, dayı olarak seslenmek istiyorum. Değerli öğretmenlerimize bir ricada bulunmak istiyorum; çocuklarımıza gereğinden fazla ödev vermeyelim. Çocuklar okulda öğrenmeyi sevsinler, keşfetsinler, hayaller kursunlar. Ancak evde aileleriyle vakit geçirsinler. Ben de kızım Elvin’le birlikte vakit geçirmek isterim ama her seferinde karşıma ödev yığınlarıyla çıkıyor. ‘Baba, önce bunları yapmalıyım’ diyor. Sayın Milli Eğitim Bakanımıza da sesleniyorum, eminim ki siz de bir babasınız ve bizimle aynı fikirde olursunuz. Bu sebeple diyorum ki, bu tatilde çocuklarımıza ev ödevi değil, ev ödülü verelim.”
Dr. Uysal, öğrencilerin tatilde dinlenmelerine olanak tanınarak, aileleriyle daha fazla vakit geçirebilmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tatil boyunca çocuklara mutlu ve keyifli bir deneyim sunulması gerektiğini belirterek, tatilin çocuklar için ödül gibi olmasını önerdi.
Mersin Portal-Haber Merkezi