Kaş Devlet Hastanesi hemodiyaliz ünitesi hizmete açıldı

Kaş Devlet Hastanesi hemodiyaliz ünitesi hizmete açıldı

16 Eylül 2015 Çarşamba 09:24
Kaş Devlet Hastanesi hemodiyaliz ünitesi hizmete açıldı

ANTALYA (AA) -  Kaş Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi, törenle hizmete açıldı.

Törene Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hakan Öztürkmen, Belediye Başkan Vekili Aslı Veznecioğlu Kurtuldu ile diğer davetliler katıldı. 

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, diyaliz ünitesinin ilçedeki eksikliği gidereceğini söyledi. Ünitede bir doktor ve 3 hemşirenin görev yapacağını anlatan Yılmaz, hastalara Kaş Belediyesinin katkıları ve hastanenin nakil aracıyla servis hizmeti verileceğini bildirdi. Yılmaz, Antalya genelinde 25 diyaliz merkezi, 477 cihaz ile bin 684 hastaya hizmet sunulduğunu kaydetti.

Kaş Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Ertekin de hemodiyaliz ünitesi sayesinde hastaların başka bir bölgeye gitmek zorunda kalmayacaklarını söyledi. Ertekin, "Kaş'ta diyaliz hastalarımıza çevre il ve ilçelerde tedavi yapılmaktaydı. İlçe devlet hastanesine kurulan hemodiyaliz ünitesi sayesinde hasta ve yakınları yaşadıkları zorluklardan kurtuldu" diye konuştu.

Törende hemodiyaliz ünitesinin kurulmasına katkılarından dolayı işadamı Özcan Aydemir'e Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz tarafından plaket verildi.

Hemodiyaliz ünitesinin 20 hasta kapasitesine sahip olduğu ve 6 hemodiyaliz makinesi yer aldığı bildirildi. Merkezde, bir hastaya haftada 2-3 seans tedavi uygulanabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.