banner308

'Sebat', Somali'ye Umut Olacak

Silifke İlçesi'nden Somali, Yemen ve Sudan'a yardım götürecek olan 'Sebat' gemisi, törenle uğurlandı.

'Sebat', Somali'ye Umut Olacak

Silifke İlçesi'nden Somali, Yemen ve Sudan'a yardım götürecek olan 'Sebat' gemisi, törenle uğurlandı.

05 Haziran 2017 Pazartesi 11:20
'Sebat', Somali'ye Umut Olacak
İlçeye bağlı Taşucu Mahallesi'ndeki Seka Limanı’nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan katıldı.



Törende söz alan ve Somali'ye ilişkin yapılan desteklerden bahseden Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Maalesef insanlığın öldüğü, vicdanların karardığı bir dünyada, insanlık için Afrika’ya, açlık çeken, kuraklıktan ve iç savaştan dolayı her gün yüzlerce binlerce insanın öldüğü Afrika’ya, bir gemi dolusu sadece erzak değil, muhabbeti ve dostluğu götürüyoruz. Somali’ye sadece yardım göndermiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük büyükelçilik binası Somali’de yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti çok büyük bir askeri eğitim tesisi yapıyor. Niye? Mogadişu’da subay ve astsubay yetiştirecek, terörle mücadele edecek, Somali terörle mücadeleyi kendi kendine yapsın ve Somali terörden dolayı bu açlığı kıtlığı yokluğu çekmesin" dedi.



BİR BÜYÜKELÇİNİN AĞLADIĞINA ŞAHİT OLDUM
Yemen’e tekrar yardım göndermek için hazırlandıklarını ifade eden Kaynak, "Mart ayında Yemen Büyükelçisi geldi, bizim odamızda bir Büyükelçinin ağladığına şahit oldum. 500 bin çocuk bugün, yarın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Sadece binlerle ifade edilen Kolera hastası var. Verilen bilgiler iç açıcı değil. İnşallah Kızılay başkanımızla bu Yemen organziasyonunu yapıyoruz. İstiyoruz ki Ramazan Bayramı'nda bizler burada huzur içinde bayram yaparken oradaki kardeşlerimiz de bir nebze olsun bayramı bayram gibi yaşasınlar" diye konuştu.


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ramazan ayında yapılan yardımın önemine değinerek, "Somalili kardeşlerimize insani yardım götüren Sebat adlı gemimizi uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hazırlanan gemimiz, içerisindeki yardım malzemelerini Somalili kardeşlerimize ulaştıracak. İnşallah iki hafta içerisinde bu gıda yardımları Somalili kardeşlerimizin elinde olacak" ifadelerini kullandı. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise 13 bin tonluk insani yardım malzemesi taşıyan geminin yolculuğunun Mogadişu Limanı'nda sona ereceğini kaydetti. Protokol üyeleri, gemiyi dualar eşliğinde el sallayarak uğurladı.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 05.06.2017 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.