Seracılar Don Nöbetinde

Silifke ilçesinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle seracılar, sabaha kadar don tehlikesine karşı nöbet tutuyor.

Seracılar Don Nöbetinde

Silifke ilçesinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle seracılar, sabaha kadar don tehlikesine karşı nöbet tutuyor.

19 Ocak 2012 Perşembe 15:30
Seracılar Don Nöbetinde

Silifke'de sera sahipleri, özellikle son günlerde yaşanan ve bu hafta sonuna kadar devam edecek olan soğuk hava nedeniyle akşamın ilk saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar seralarına kurdukları sobaları yakarak, ürünlerini donma tehlikesine karşı korumaya çalışıyor.

Atayurt beldesinde serasına yeni ektiği domates fidelerinin soğuktan etkilenmemesi amacıyla sabaha kadar nöbet tutan Mehmet Üredi, "Yeni ekilen domates fideleri çok hassas olduğu için soğuk havalara karşı korunması gerekir. Bu nedenle deseramızda kurduğumuz kömür ve yağ sobalarını akşamın ilk saatlerinde yakıp, sönmemesi için sabahın ilk ışıklarına kadar soba nöbeti tutuyoruz" dedi.

Üredi, sera içerisindeki sıcaklığın eksinin altına düşmesinin ürünün değer kaybına neden olacağını, bu nedenle de sıcaklığı sıfırın altına düşürmemek için sabahladığını belirtti.

Sera sahiplerini don olayına karşı uyaran Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da, yaptığı yazılı açıklamada, soğuk havaların etkisini bu hafta sonuna kadar sürdüreceğini, bu nedenle özellikle seracıların çok dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Bu yıl ilçe genelinde 3 bin 600 dönüm serada toplam 46 bin 800 ton domates hasadının yapılacağını vurgulayan Can, tedbir alınmadığı takdirde gece eksi 5 dereceye kadar düşen soğuk havanın ürünün değer kaybetmesine yol açabileceğini, bu nedenle de çiftçilerinçok dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Önlem alınmadığı takdirde yetiştirilen domatesin ekonomik değerini yitireceğine dikkat çeken Can, "Üreticilerimizin kesinlikle don ya da başka türlü afetlerden zarar görmesini arzu etmiyoruz. Ancak tedbiri de elden bırakmamak gerekir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.