banner308

Silifke'de Konteynır Skandalı

Bakanlığın hibe ettiği konteynerlerine fatura mı kesildi?

Silifke'de Konteynır Skandalı

Bakanlığın hibe ettiği konteynerlerine fatura mı kesildi?

23 Kasım 2020 Pazartesi 13:56
Silifke'de Konteynır Skandalı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca geçtiğimiz mayıs ayında hibe edilen 300 çöp konteynerine, Cumhur İttifakı’nın AKP İlçe Başkanı M. Emin Kurt ile MHP İlçe Başkanı Levent Nogay tarafından fatura kesilerek haksız kazanç sağlandığı öne sürülüyor. Skandal iddia ile ilgili bir süre önce de Kurt ve Nogay’ın polis merkezinde ifadelerinin alındığı söz konusu soruşturmanın da savcılıkça yürütüldüğü ifade ediliyor. İlçede günün konusu olan skandal bir süre önce yapılan meclis toplantısında CHP Grup Sözcüsü Erden Doğruöz tarafından da gündeme getirilirken, konuya ilişkin Başkan Vekili Sadık Altunok ise bunun doğru olmadığını savunmuştu.

SATIN ALDIK

Sözcü Gazetesinden Ali Ekber Şen'in haberine göre ;Silifke Belediyesi’nin internet sitesinde 5 Mayıs 2020’de Başkan Vekili Sadık Altunok’un konuya ilişkin yer alan haberinde ise Başkan Altunok şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşan yaz ayları nedeniyle ilçe merkezimizde ve diğer 88 mahallemizde halkımızın ihtiyaç duyacağı yeni çöp konteynerleri satın aldık. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz bir yandan korona virüsle ilgili dezenfekte ve temizlik çalışmaları yürütürken diğer yandan şehrimizin ve 88 mahallemizin temizliğini de ihmal etmemektedir. Bu çalışmalarımızı yürütürken şehir merkezimizde ve diğer mahallelerimizde ortaya çıkan konteyner ihtiyacını da karşıladık. İhtiyaç duyulan mahallelerde halkımızın faydalanabileceği uygun alanlara bu çöp konteynerlerimizi yerleştireceğiz.”

İFADE VERDİLER

Devlet kesesinden kuruma hibe edilen konteynerlerine fatura kesilerek haksız kazanç sağlanmasıyla ilgili sosyal medyada gündeme gelen iddiaların çoğalmasından sonra savcılık harekete geçti. İddiaya göre konu ile ilgili AKP İlçe Başkanı M.Emin Kurt ile MHP’li İlçe başkanı Levent Nogay’ın polis merkezinde ifadelerini alındı. Her iki meclis üyesinin daha sonra da konuya ilişkin savcılıkta da ifade verdiği öne sürülürken soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor.

MECLİS TOPLANTISINDA GÜNDEME GELDİ

Son 3 aydır ilçede günün konusu olan skandal iddia, 5 Ekim’de yapılan meclis toplantısında CHP Grup Sözcüsü Erden Doğruöz tarafından da gündeme getirildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Doğrusöz, “Son günlerde kamuoyunda geçen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği çöp konteynerlerinin Silifke Belediyesi tarafından faturalandırıldığı söyleniyor. Bu konuda sizden bir bilgi istiyoruz” diye sordu.

“İLK KEZ DUYDUM”

CHP Grup Başkan Sözcüsü Erden Doğruöz’ün, söz konusu skandalı gündeme taşıması mecliste şok etkisi yaratırken, Başkan Vekili Sadık Altunok ise “İlk defa sizden böyle bir şey duydum. Böyle bir şey mümkün değil” diye yanıt vermesi dikkat çekti.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Son Güncelleme: 23.11.2020 22:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.