banner308

Artistik Cimnastik Milli Takımı Mersin’de Kampta

İsviçre Milli Takımı ile Türkiye Milli Takımı'nın ortaklaşa yaptığı Artistik Cimnastik Milli Takım kampı Mersin'de başladı.

Artistik Cimnastik Milli Takımı Mersin’de Kampta

İsviçre Milli Takımı ile Türkiye Milli Takımı'nın ortaklaşa yaptığı Artistik Cimnastik Milli Takım kampı Mersin'de başladı.

16 Mayıs 2019 Perşembe 20:31
Artistik Cimnastik Milli Takımı Mersin’de Kampta

Hazırlıklarını Mersin Cimnastik Salonu’nda günde çift idmanla sürdüren Artistik Cimnastik Büyükler Milli Takımı, 22-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında Hırvatistan'da, 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında da Slovenya'da düzenlenecek Challenge Cup'ta boy gösterecek. Milliler son olarak ise 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında ise İtalya'da düzenlenecek takım yarışmalarına katılacak. İtalya'daki yarışmalar olimpik takım hazırlanmasındaki en önemli turnuva olarak gösteriliyor. Bu turnuvada ilk 12 takım içerisinde yer alarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanmak içi ter dökecek Millilerin, Mersin'deki hazırlık kampı 18 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.
 

Hazırlık çalışmalarının çok iyi geçtiğini belirten Türkiye Cimnastik Federasyonu Artistik Cimnastik Erkekler Olimpik Takım Koordinatörü Ziya Özgören, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sunulan imkanlardan oldukça memnun olduklarını söyledi. Kamp yaptıkları salonun olimpik olmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Özgören, "8 sporcu, 3 antrenör, 1 fizyoterapist ve 1 kondisyonerle dünya kupaları ve takım yarışmaları hazırlıklarımıza Mersin’de devam ediyoruz.

Milli takım olarak asıl hedefimiz önümüzde katılacağımız yarışlarda iyi dereceler alıp, dünya sıralamasında takım olarak ilk 12’ye girip 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek" dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz ise kente ağırladıkları Artistik Cimnastik Büyük Erkekler Milli Takımına başarılar diledi.Öte yandan, Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun davetlisi olarak Mersin'de kampa giren İsviçre Milli Takımı, 2020 yılının Şubat ayında da Türkiye Milli Takımı'nı ağırlayacak.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.