Mersinli Yüzücü Ela İşçan’dan Uluslararası Arenada Altın Yağmuru!

Ela İşçan Slovenya'dan 3 Altın, 1 Gümüşle Döndü – Hedefi 2028 Los Angeles!

Mersinli Yüzücü Ela İşçan’dan Uluslararası Arenada Altın Yağmuru!

Ela İşçan Slovenya'dan 3 Altın, 1 Gümüşle Döndü – Hedefi 2028 Los Angeles!

16 Nisan 2025 Çarşamba 10:14
Mersinli Yüzücü Ela İşçan’dan Uluslararası Arenada Altın Yağmuru!

Mersinli milli yüzücü Ela İşçan, Slovenya'nın Ljubljana kentinde düzenlenen Yıldızlar Multination Yüzme Şampiyonası’nda adeta madalya şov yaptı. Henüz 14 yaşında olmasına rağmen başarı basamaklarını hızla çıkan genç sporcu, yarıştığı dört branşın üçünde altın madalya kazanırken, bir branşta da gümüş madalya alarak Mersin’e gurur yaşattı.

Ela, 400 metre karışık, 200 metre kurbağalama ve 200 metre karışık branşlarında birinciliğe ulaşırken, 100 metre kurbağalamada da ikincilik kürsüsüne çıktı. Bu önemli başarılarıyla hem Türkiye'yi hem de Mersin’i uluslararası platformda temsil eden genç yıldız, önümüzdeki yıllarda adını daha da fazla duyuracağının sinyallerini verdi.

Sporun İçinden Gelen Bir Başarı Hikayesi
Ela İşçan’ın yüzme serüveni 8 yaşında, Kocaeli’nde başladı. Antrenör olan babasının yönlendirmesiyle yüzmeye adım atan Ela, kısa sürede potansiyelini ortaya koydu. Bir dönem Galatasaray Spor Kulübü çatısı altında yüzen Ela, ailesiyle birlikte geçen yıl Mersin’e taşındıktan sonra Mersin Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) çalışmalarına devam etti.

Bu yılın başında Milli Takım’a seçilen Ela, ilk büyük uluslararası deneyimini Güney Kıbrıs’ta düzenlenen Comen Cup’ta yaşadı. Burada 200 metre kurbağalamada 2.32.29’luk derecesiyle altın madalya kazandı ve aynı zamanda 14 yaş Türkiye rekorunu kırdı. Bu performansının ardından Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirilen Central European Countries Meet etkinliğinde altın ve bronz madalya kazanarak başarısını sürdürdü.

Günde 2 Saat Antrenman, Sonsuz Hedefler
Ela, başarılarının sırrını disiplinli çalışmaya ve yüzmeye olan tutkusuna bağlıyor. “Yüzerken her şeyi unutuyorum, kendimi çok iyi hissediyorum” diyen Ela, her gün 2 saat antrenman yapıyor. Hedefleri arasında ise gençler Avrupa ve Dünya şampiyonalarının yanı sıra, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları yer alıyor.

Mersin’in Parlayan Yıldızı
Antrenörü Volkan Burak Tuncil ile birlikte planlı ve titiz bir hazırlık süreci yürüten Ela İşçan, sadece elde ettiği madalyalarla değil, sporcu duruşu ve kararlılığıyla da örnek bir genç sporcu profili çiziyor. Slovenya’dan getirdiği 3 altın ve 1 gümüş madalya, Mersin’in yetiştirdiği sporcuların uluslararası başarı potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.