Başkan Can Müteahhitlerle Buluştu

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçede faaliyet gösteren müteahhitlerle bir araya geldi.

Başkan Can Müteahhitlerle Buluştu

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçede faaliyet gösteren müteahhitlerle bir araya geldi.

10 Kasım 2017 Cuma 09:01
Başkan Can Müteahhitlerle Buluştu

Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, Tarsus'a yapılacak olan otel projesi ve kentsel dönüşüm konuları gündeme alındı. 23 katlı karma otel projesini anlatan Can, otelin projesinin hazır olduğunu, ihale aşamasına geldiğini söyledi.Kentsel dönüşümle ilgili olarak konuşan Can, ''Yenimahalle, Gaziler, Bağlar, Kırklarsırtı, Duatepe, İsmetpaşa, 82 Evlerin ikinci kısmı, Beydeğirmeni, Fahrettinpaşa, Tozkoparan gibi yerlerde kentsel dönüşümü işaretledik. İmardan geçti. Buralarda sözleşme imzaladıklarını duyuyorum. Yeni mahallede DOP oranıyla ilgili sıkıntıları biz aşmıştık. Daha sonra Yeni Mahalledeki DOP oranlarıyla ilgili çalışma yapan arkadaşlar bize müracaat etsin demiştik. DOP oranlarını tutturamayan arkadaşlar İmar müdürümüzle görüşerek çözüm bulabilirler. Ama herkesten aynı oranlar istenir'' dedi.


Şu anda sözleşme imzalayan müteahhitler olduğunu kaydeden Can, ''Neye göre ve nasıl imzaladıkları beni ilgilendirmiyor. Ama beni bağlamadığını hepinizin huzurunda söylüyorum. Biz vatandaştan yana tavrımızı kullanıyoruz. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmasın. Müteahhitlerimiz hak ettiklerini alsın. Bizim başka bir isteğimiz talebimiz yoktur. Tarsus'un belirli mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşümle ilgili müteahhitlerin bir araya gelip ortak hareket etmeleri gerek. Eğer istek olmazsa belediye İmar Limited Şirketi olarak kendimiz iş yapmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
Başkan Can'ın soruları yanıtlamasının ardından toplantı sona erdi.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.