banner308

Hanımeli Pazarı İçin Yer Kuraları Çekildi

Mersin’in Tarsus Belediyesi’nin kadınlara yönelik hayata geçireceği Hanımeli Pazarı için yer belirleme kuraları çekildi.

Hanımeli Pazarı İçin Yer Kuraları Çekildi

Mersin’in Tarsus Belediyesi’nin kadınlara yönelik hayata geçireceği Hanımeli Pazarı için yer belirleme kuraları çekildi.

12 Mayıs 2018 Cumartesi 10:06
Hanımeli Pazarı İçin Yer Kuraları Çekildi

Belediye tarafından planlanan ve daha önce başvuruları için duyurusu yapılan Hanımeli Pazarının stant numaraları kura çekimi belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Toplamda 103 standın yer alacağı Hanımeli Pazarı Hz. Daniyal meydanındaki alanda kurulacak.  Tarsuslu kadınlara ekonomik ve sosyal katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, haftada bir gün işletmeciliğini kadınların yapacağı Hanımeli Pazarını kuracaklarını söyledi.  Başkan Can, “Kadın hayatın içinde olmalıdır. Hanımeli Pazarı, hanımların kendi ayakları üzerinde durmaları ve 'kadına şiddete karşı güçlü kadın' mücadelemizde ufak da olsa bir katkıdır.

Tarsuslu kadınlar için çok güzel bir fırsat oluşturduğumuzu düşünüyorum. Şu an için pazartesi günleri olacak. Yer olarak merkezi bir noktada şimdilik karar kıldık. Makam’daki Hz. Danyal meydanında başlayacağız. Arz-talebe göre yer değişebilir ve gün sayısında oynama yapabiliriz. 103 standımız var. Tarsuslu hanımlar kendi ürettikleri el emeği göz nuru kendi el işi ürünlerini ve kendi ürettikleri gıda maddelerini standlarda satacaklar. Yakında belirleyeceğimiz bir tarihte düzenleyeceğimiz törenle Hanımeli Pazarımızı kuracağız. Kuralar tüm katılımcı kadınlara hayırlı uğurlu olsun” dedi.  Kura törenine Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, Zabıta Müdürü Ramazan Gözener ve başvuru yapan kadınlar katıldı. 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.