banner329

Tarsus Aratos Matematik Evi'nde 'Dünya Pi Günü' Etkinliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere matematiği sevdirmek ve bilimle ilgilerini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Tarsus Aratos Matematik Evi'nde 'Dünya Pi Günü' Etkinliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere matematiği sevdirmek ve bilimle ilgilerini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

17 Mart 2025 Pazartesi 11:52
Tarsus Aratos Matematik Evi'nde 'Dünya Pi Günü' Etkinliği

Bu kapsamda, Tarsus'ta Türkiye'de ilk kez açılan Aratos Matematik Evi'nde, "Dünya Pi Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Matematiksever Öğrenciler İçin Eğlenceli Bir Gün

Aratos Matematik Evi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, origami, bilim çemberi, imkansız üçgen, denge oyunu gibi çeşitli eğitici oyunlar ve aktiviteler yapıldı. Etkinlik, özellikle matematiği somut hale getirerek öğrencilere eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçladı. Etkinlik sonunda Pi sayısı logolu pasta kesildi.

Eğitici Bir Ortam

Aratos Matematik Evi Sorumlusu Sezen Tasasız, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, öğrencilerin matematikle ilgili önyargılarını kırmayı hedeflediklerini ve bu tür etkinliklerle çocuklara eğlenceli bir şekilde matematik öğrettiklerini belirtti. Tasasız, matematiğin hayatın her alanında olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin etkinliklerde aktif olarak yer almalarının matematiksel bakış açılarını değiştirdiğini söyledi.

Öğrencilerden Matematik Evi'ne Övgüler

Etkinliğe katılan öğrenciler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 7. sınıf öğrencisi Doğukan Nazlı, etkinlikte eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadığını belirterek, "Burayı macera ve bilgi dolu buldum. Matematiğe bakış açımız biraz değişti" dedi. Bir diğer katılımcı Belinay Şen ise, etkinliğin çok eğlenceli olduğunu ve matematikle ilgili yeni bilgiler edindiğini ifade etti. Fatma Bağlan ise özellikle origami etkinliğini beğendiğini belirterek, matematikle ilgilenen bilim insanları hakkında öğrendiği bilgilerin çok faydalı olduğunu söyledi.

Eğitimde Fırsat Eşitliği ve Bilimle Tanışma

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliği yaratma ve öğrencilere bilimsel düşünme becerilerini kazandırma çabaları, Aratos Matematik Evi gibi projelerle destekleniyor. Bu tür etkinlikler, öğrencilere matematiği sevdirmenin yanı sıra, bilimsel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine de katkı sağlıyor.


 

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.