banner308

Tarsus Belediyesi Evsel Katı Atık Tarifelerini Güncelledi

Tarsus belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Belediye Başkan Vekili Av. Ünzile Kuru Başkanlığında toplandı. Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle meclis üyesi kadınlara çiçek takdim edilirken, Başkan Vekili Ünzile Kuru, Tarsus Belediyesi’nin kadın hakları konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Tarsus Belediyesi Evsel Katı Atık Tarifelerini Güncelledi

Tarsus belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Belediye Başkan Vekili Av. Ünzile Kuru Başkanlığında toplandı. Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle meclis üyesi kadınlara çiçek takdim edilirken, Başkan Vekili Ünzile Kuru, Tarsus Belediyesi’nin kadın hakları konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

05 Aralık 2019 Perşembe 17:00
Tarsus Belediyesi  Evsel Katı Atık Tarifelerini Güncelledi

Tarsus belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Belediye Başkan Vekili Av. Ünzile Kuru Başkanlığında toplandı. Mecliste 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 85. Yıldönümü dolasıyla toplantıya katılan kadınlara çiçek takdim edilerek, Dünya Kadın Hakları Günü kutlandı. Komisyonlardan gelen maddelerin görüşüldüğü mecliste, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Evsel Katı Atık Tarifelerinin belirlenmesinde ilgili müdürlüklerce yapılan tarife çalışması komisyon üyelerince incelenerek;

Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarından söz konusu ücretin alınması, Şehir içi hane halkından 6.77 lira, kırsal kesimde ise yaşayan hanelerden 5,42 kuruş tahsil edilmesi teklif oy birliğiyle kabul edildi. Şehit yakınları ve Gazilerin ikamet ettikleri konutlardan söz konusu ücretin alınmamasına karar verildi. Maddeler arasından asfalt çalışması için Tarsus Belediye Başkanlığı ile Turkish Petroleum International Company Limited (TPIC) arasında imzalanan protokol kapsamında, İLBANK’tan alınacak 9 milyon 900 bin lira karşılığı teminat mektubunun, İLBANK’tan alınması ve (TPIC) teslimi için Belediye Başkanı Haluk

Bozdoğan’ın yetkilendirilmesine oy çokluğu ile kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan meclis üyeleri, kadınların Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlarken, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesiyle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Söz alan Başkan Vekili Ünzile Kuru, Tarsus Belediyesi’nin kadın hakları konusunda yaptığı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kuru; “Belediyemiz yetkili sendika ile bir toplu iş sözleşmesi hazırladı ve bu sözleşme içiresindeki maddelerde kadınların 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Günü’nde 8 Mart’ta veya bir ay içeresinde özel günlerde istedikleri takdirde 1 gün izinli olabileceklerine dair hükümler getirdi” dedi.

8 Mart’ta Kadın Destek ve Yaşam Merkezinin açılması hususunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Kuru; “Bu çalışma ile kadınların psikolojik destek, sosyal destek ve istihdama yönelik yönlendirilebilmeleri için eğitim ve destek çalışmaları yapılacaktır” ifadelerini kullandı. El birliği ile Kadın Sığınma Evi’ni yenilediklerini söyleyen Kuru sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Yasa gereği bir psikolog, bir sosyal hizmetler uzmanı bulunması gerektiği için o eksiklerimizi de tamamladık. Bunun yanı sıra mahallelerimizde kadınların bilinçlenmesi yönünde hedeflediğimiz çalışmalar var.” Meclis toplantısının ardından Tiyatro Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli personel, Seçil Dedeyi, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinden sonra “Kadınların, yaşamda, siyasette ve ekonomideki yeri ve Tarihsel Süreci” hakkında meclis üyelerine ve katılımcılara bilgilendirme yaptı.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.