Belediye, toplamda 115 milyon TL’lik bir yatırımla, 39 yeni aracı filosuna kazandırarak Tarsus halkının hizmetine sundu. Başkan Ali Boltaç’ın katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım etkinliği, hem şehrin ulaşım hem de temizlik hizmetlerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret etti.
Yeni araçların tanıtımını yapan Başkan Boltaç, Tarsus’un en iyi hizmeti hak ettiğini belirterek, “Bu süreci şeffaflık ve titizlikle yürüttük. Tarsus’un her zaman en iyisine layık olduğuna inanıyoruz” dedi. Yeni araçlarla şehirde temizlik ve ulaşım hizmetlerinin çok daha hızlı ve etkili bir şekilde yürütüleceğini vurgulayan Boltaç, "Temizlik, kent yaşamının olmazsa olmazıdır. Daha yaşanabilir bir Tarsus için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
39 Yeni Araç Şehir Sokaklarında Yürüyüşe Çıktı
Yeni araçların tanıtımının ardından, 39 araçlık konvoy Tarsus sokaklarında şehir turu attı. Yolda ilerlerken, araçların her biri halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tarsuslular, yeni araçların şehre kazandırılmasını alkışlarla kutlarken, Tarsus Belediyesi’nin verdiği hizmet anlayışına olan memnuniyetlerini de yüksek sesle dile getirdi.
Başkan Boltaç’tan Memnuniyet Mesajı: “Yüzde 62'lik Memnuniyet Oranı, Bizim İçin Gurur Verici”
Başkan Boltaç, yapılan anket sonuçlarına dayanarak Tarsus Belediyesi’nin memnuniyet oranının yüzde 62’ye çıktığını belirtti. Konuşmasında, belediye olarak tüm vatandaşlara eşit hizmet sunma anlayışını benimsediklerini dile getiren Boltaç, “Biz göreve gelirken zorluklarla karşılaştık ama hiçbir zaman pes etmedik. Tarsus halkı bu hizmetleri hak ediyor ve her gün daha iyi bir belediye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Helal Para, Temiz Hizmet
Yeni araçların alınmasında harcanan paranın tamamının “helal” olduğunu vurgulayan Başkan Boltaç, eski araçlarla kıyaslama yaparak, bu alımla Tarsus’a büyük bir ekonomik katkı sağladıklarını belirtti. “Sizlerin parasını, malını en verimli şekilde kullanıyoruz” diyen Boltaç, şehirdeki her bir kuruşun halk için harcandığının altını çizdi.
Tarsus’ta Temizlik, Artık Günü Gününe Yapılacak
Tarsus’un her mahallesinde temizlik hizmetlerinin günü gününe yapılacağını açıklayan Başkan Boltaç, bu konuda hem belediyenin araç filosunun hem de ekiplerin tüm hazırlıklarını tamamladığını söyledi. Boltaç, temizlik konusunda halkın duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, “Çöpü çöp kutusuna atarak bu hizmetlere katkı sağlamak, hepimizin sorumluluğudur” dedi.
Mersin Tarsus Birlikte Güzel Günlere Koşuyor
Başkan Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le işbirliğinin Tarsus için çok kıymetli olduğunu belirterek, “Mersin Tarsus el birliğiyle çok daha güzel günlere kavuşacak” ifadelerini kullandı. Belediye başkanlarının güçlü işbirlikleri ve halkla kurdukları güçlü bağların şehri daha ileriye taşıyacağına inandığını belirten Boltaç, “Tarsus, sadece bir şehir değil, bir aile olmaya devam edecek” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Mersin Portal-Haber Merkezi