Belediye ev sahipliğinde gerçekleşen bu özel etkinlikte, kent protokolü de katıldı ve birlik ile beraberlik vurgusu yapıldı.
İftar programında, Başkan Boltaç, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek, onların fedakârlıklarına duyduğu minneti ifade etti. Konuşmasında, vatanın bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitleri rahmetle anan Başkan Boltaç, gazilere ise şükranlarını sundu. Şehit ailelerinin ve gazilerin milletin en kıymetli emanetleri olduğunu belirterek, her zaman baş tacı olduklarını vurguladı.
Başkan Boltaç, konuşmasında, "Bu ülke masa başında değil savaş meydanlarında canla başla mücadele verilerek kurulmuş bir yerdir. Hayatlarını bu yolda feda etmiş şehitlerimize rahmet diliyorum." dedi.
Birlik ve dayanışma mesajları veren Başkan Boltaç, şehitlerin fedakarlıklarının, özgürce bir araya gelmemizi sağladığını belirterek, "Onların bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, yalnızca bir sorumluluk değil, aynı zamanda vicdani bir borçtur. Bu bilinçle her zaman yanınızda olacağız. Kapılarımız da gönlümüz de sizlere her zaman açıktır." diye konuştu.
Şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrada buluşmanın büyük bir moral kaynağı olduğunu belirten Başkan Boltaç, onların huzur ve mutluluğunun kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.
Bu anlamlı buluşma, Tarsus’ta dayanışma ruhunun pekişmesini sağladı ve katılan tüm misafirlere unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı.
Mersin Portal-Haber Merkezi