banner308

Tarsus Cezaevinde Çıplak Arama ve Ayakta Sayım İşkencesi

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıplak arama ve ayakta sayım vermeyen tutukluların gardiyanlarca darbedildiği iddia edildi.

Tarsus Cezaevinde Çıplak Arama ve Ayakta Sayım İşkencesi

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıplak arama ve ayakta sayım vermeyen tutukluların gardiyanlarca darbedildiği iddia edildi.

08 Aralık 2017 Cuma 12:01
Tarsus Cezaevinde Çıplak Arama ve Ayakta Sayım İşkencesi
Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıplak arama ve ayakta sayım vermeyen tutukluların gardiyanlarca darp edilip ardından hoparlörden çalınan ırkçı şarkılarla provoke edilmeye çalışıldığı ileri sürüldü. Adı sık sık hak ihlalleriyle gündeme gelen Mersin Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde, yeniden işkence iddiasında bulunuldu. İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi’nden 20 gün önce Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Cengiz Temel ve beraberindeki 6 tutuklunun, cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasına karşı çıktıkları için gardiyanlarca darbedilerek üzerlerindeki elbiselerin yırtıldığı aktarıldı. Temel, maruz kaldıkları işkenceyi telefonla amcası Davut Temel’e ileterek, cezaevinde yaşanan hak ihlalleri için duyarlılık çağrısında bulundu.

Pazartesi günü yeğeni ile telefonda konuştuğunu belirten amca Temel, yeğeninin kendisine ilettiklerini şöyle sıraladı: "Yeğenim Cengiz bana çıplak aramaya karşı çıktıkları için gardiyanların kendilerine işkence ettiğini ve vücutlarının çeşitli yerlerinde halen morlukların olduğunu söyledi. Üzerlerinde elbiselerin tamamı yırtılmış sadece bir kat elbise almalarına tek izin verilmiş. 4 gün ayrı ayrı hücrelerde tutulmuşlar ardından koğuşlara verilmişler ama halen 3 arkadaşından haber almadıklarını söylediler. Odalarda ise ayakta sayım dayatılıyormuş. Ayakta sayıma karşı çıktıkları için bu kez odaları sık sık gardiyanlarca basılıp darbedildiklerini söyledi. Gardiyanların ırkçı şarkılar dinlettirip kendilerini provoke etmeye çalıştıklarını aktardı.”Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşın duyarlılık çağrısında bulunan Temel, "Bu süreçte siyasi tutsaklar ağır tecrit altında. İnsan hakları kuruluşlarının ve kamuoyunun bu hak ihlallerine karşın daha da duyarlı olması gerekir” diye konuştu.

Mersin Portal-Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.