banner311

Tarsus, Yeni Adliye Binasına Kavuşuyor

Tarsus ilçesinde yapımına 2010 yılında başlanan yeni adalet sarayı inşaatının büyük bölümü tamamlandı.

Tarsus, Yeni Adliye Binasına Kavuşuyor

Tarsus ilçesinde yapımına 2010 yılında başlanan yeni adalet sarayı inşaatının büyük bölümü tamamlandı.

04 Mart 2013 Pazartesi 20:07
Tarsus, Yeni Adliye Binasına Kavuşuyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımına 2010 yılında başlanan yeni adalet sarayı inşaatının büyük bölümü tamamlandı. Adalet sarayının iç mefruşatının devam ettiği belirtilirken, yeni binanın birkaç ay içerisinde tamamlanarak hizmete gireceği öğrenildi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ile makamında bir araya geldi. Kaymakam Güldibi, 1954 yılından bu yana hizmet vermekte olan adliye binasının, yeni adliye sarayının hizmete girmesiyle tahliye edileceğini belirterek, "Yeni adliye sarayı binası gerçekten de ülkemizin en güzel adliyelerinden birisidir. Bir an önce tamamlanarak hizmete girmesi için çalışmalar hızla sürdürülmektedir." dedi.

Milletvekili Uzun, Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün gözetim ve denetimi altında sürdürülen adliye sarayının 23 milyon 189 bin TL'lik bir bedelle ihale edildiğini, binanın tamamlanmasının ardından, mevcut adliye binası dışında hizmet veren icra müdürlükleri, İlçe seçim Müdürlüğü ve Denetimde Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün de yeni adliye binasında hizmet vereceğini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, Tozkoparan Zahit Mahallesi'nde, Tarsus Belediyesi ile TOKİ Konutları'nın bulunduğu bölgede, 24 Aralık 2010 tarihinde inşaatına başlanan adalet sarayının 30 bin 600 metrekarelik bir alan üzerinde yapıldığını ve birbiriyle bağlantılı 4 blok halinde, her bloğun da iki bodrum ve zeminlerle birlikte 10 kattan oluştuğunu belirtirken, mimari yapının da sadece Tarsus'ta uygulandığını söyledi. Yeni Adalet Sarayı'nda 39 duruşma salonu olacağını, bunun 20'sinin tefriş edildiğini belirten Temizel, yeni adliye sarayında 120'si kapalı olmak üzere, toplam 360 araç kapasiteli otoparkın bulunacağını, binada ayrıca postane, tutuklu bekleme odalarının yanı sıra engellilere uygun özel alanların da yer aldığını kaydetti.

Temizel, bunların yanında adliyede çalışacak olanlar için de kafeterya, 160 kişilik toplantı salonu, avukatlar için oda, yemekhane gibi sosyal ve kültürel etkinlik alanlarının da bulunduğunu belirtti. Temizel, şunları kaydetti: "Şu anda adliyemizde 23 hakim ve benimle birlikte 17 savcı arkadaşımız görev yapıyor. Binanın geçici kabulünü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yapacak. Şu anda iç teşrif çalışmaları devam etmekte olan yeni adliye sarayının muhtemelen haziran ayı içerisinde hizmete gireceğini umut ediyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 06.03.2013 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.