Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde, Türkiye genelinde yaklaşık 45 bin hükümlü, 81 ildeki okullarda temizlik, bakım ve onarım işlemleri gerçekleştiriyor. Tarsus’ta da bu projeyle, mahkumlar okul bakım ve onarım işlerine dahil oldular.
Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda, Tarsus Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda boya, badana ve onarım işlemleri başarıyla tamamlandı. 10 günde, 17 okulun bakım ve onarımı, hükümlüler tarafından gerçekleştirildi.
Bu projeyle öğrenciler daha temiz ve düzenli sınıflarda eğitim alma fırsatı bulurken, aynı zamanda mahkumların topluma yeniden kazandırılması hedefleniyor. Proje, hükümlülerin sosyal hayata adapte olmalarına ve iş hayatına atılabilmeleri için önemli bir adım olarak görülüyor.
Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin destek verdiği projede, katkı sağlayan tüm personel ve ekipler teşekkür edilerek, benzer çalışmaların ilerleyen süreçte devam edeceği duyuruldu. Bu tür projeler, hem eğitim alanına katkı sağlıyor hem de mahkumların topluma kazandırılmasına önemli bir fırsat yaratıyor.
Mersin Portal-Haber Merkezi