Eski Ömerli Mahallesi'nde bir müstakil evin bahçesinde yapılan incelemede, kafeslerde tutulan bir makak maymunu ve üç sincap tespit edildi.
Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yasadışı hayvan ticareti yaptığı yönünde aldıkları ihbar üzerine harekete geçti ve Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri ile birlikte belirlenen adrese baskın düzenledi. Yapılan aramada, evin bahçesinde kafesler içinde bir makak maymunu olan "Neco" ve üç sincap bulundu.
Hayvanlar, yetkililer tarafından koruma altına alındı ve Tarsus Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi. Şüpheli B.Y.U. hakkında, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre idari işlem başlatıldı. Adli ve idari sürecin Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yürütüleceği açıklandı.
Yetkililer, yasadışı hayvan ticaretine karşı denetimlerin devam edeceğini ve yaban hayatının korunması için gelen ihbarların dikkatle değerlendirileceğini vurguladı.
Mersin Portal-Haber Merkezi