Bu tesiste yalnızca zirai, yangın müdahale ve ikmal/kargo dronları üretilmeyecek, aynı zamanda enerji sistemleri ve itki sistemleri de geliştirilecek.
Global Başarı ve Yatırım
2015 yılında Çukurova’da kurulan Baibars, döner kanatlı insansız hava araçlarıyla özellikle tarım, yangın söndürme ve lojistik alanlarında kendine dikkat çekici bir yer edinmiş durumda. Şirket, 9 farklı ülkeye ihracat yaparak küresel pazarda hızla büyüdü. Ayrıca, Japon EXEDY Corporation'dan aldığı doğrudan yabancı yatırımla, Cumhuriyet tarihinin en yüksek yatırımını alan şirket, Türk-Japon ortaklığına dönüşmüş oldu.
İHA Üretiminde Yerlilik Oranı Arttı
Baibars CEO’su Çağlayan Erguvan, üretim kapasitesinin arttığını ve yeni fabrikayla daha fazla çiftçi ve itfaiyeciye destek olmayı hedeflediklerini belirtti. “Genç ve azimle çalışan bir ekibiz. Döner kanat İHA’larda tecrübe sahibiyiz. Tam otonom tarım dronlarında yüzde 60 yerliliğe ulaştık. Bu sayede çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltarak rekabet gücünü artırıyor, mahsul zayiatını önlüyoruz,” diye ekledi.Baibars, yangın müdahale dronu Cesur ile Türkiye ve Avrupa’daki itfaiyecilere de destek veriyor. Ayrıca, kablolu aydınlatma İHA’sı Dost ve taktiksel ikmal İHA’sı Boran gibi ürünler de şirketin portföyünde yer alıyor.
İhracat Odaklı Büyüme
Baibars, Ar-Ge’ye büyük önem vererek çalışanlarının yarısından fazlasını mühendislerden oluşturuyor. Şirketin en büyük hedeflerinden biri, sürdürülebilir bir şekilde ihracat odaklı büyümeyi sürdürmek ve Türk İHA’larının uluslararası alandaki itibarını daha da güçlendirmek.Yeni üretim tesisiyle sektördeki yerini sağlamlaştırmayı amaçlayan Baibars, Türkiye’nin İHA üretiminde önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor.
Mersin Portal-Haber Merkezi