Türkiye genelinde terör örgütü DEAŞ’a yönelik geniş çaplı bir operasyon daha gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ekiplerinin koordinasyonunda 33 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendiğini ve toplamda 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Aralarında Mersin’in de olduğu illerde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, örgüt üyeliği suçlamasıyla gözaltına alınan kişilerin, terör örgütüne finans sağladıkları, propaganda faaliyetlerinde bulundukları ve iltisaklı yapılarla temas kurdukları belirlendi.

Mersin’de Şehir Hastanesi otoparkındaki araçtan 256 bin 900 sentetik ecza hapı çıktı
Mersin’de Şehir Hastanesi otoparkındaki araçtan 256 bin 900 sentetik ecza hapı çıktı
İçeriği Görüntüle

Dijital Materyaller ve Örgütsel Dokümanlara El Konuldu
Operasyonlarda sadece gözaltılarla sınırlı kalınmadı; çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman ve yasaklı yayınlara da el konuldu. Soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği ve ele geçirilen materyallerin dijital incelemeye alındığı bildirildi.

Yerlikaya: “365 Gün, Gece Gündüz Sahadayız”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Terörle mücadelemiz sadece sahadaki operasyonlarla sınırlı değil. Bu, güvenlikten istihbarata, iletişimden uluslararası iş birliklerine kadar çok yönlü bir devlet politikasıdır. Milletimizin huzuru için yılın 365 günü, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.”

Operasyonun Yapıldığı İller
Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Mersin, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat ve Zonguldak.

Gözaltı Sayısı Artabilir
Bakanlık kaynakları, operasyonların istihbarat odaklı sürdüğünü belirterek, gözaltı sayısının ilerleyen günlerde artabileceğini ve örgütün yerel yapılanmalarının tamamen çökertilmesinin hedeflendiğini aktardı.