Kategoriler

Mersin Portal

Vahap Seçer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi 23/24 Dönem Mersin Milletvekili Vahap Seçer 10 Ocak Çalışan GAzeteciler Günü Nedeni İle bir mesaj yayımladı.

Basın vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir” diyerek basının toplumun aydınlatılmasındaki rolünü en güzel şekilde açıklamıştır. Basının “milletin sesi” olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basın özgürlüğüdür.

Basın özgürlüğü, halkın bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkıdır. Bu hakkın kullanılmasında baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma olamaz. Bu açıdan bakıldığında ülkemizde basın özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir. Ne yazık ki ülkemiz, Paris merkezli Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün her yıl yayınladığı Dünya Basın Özgürlüğü Sıralamasında 180 ülke arasında 155’nci sırada yer almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; basın, ifade ve düşünce özgürlüğünün eksiksiz olarak yaşama geçirildiği, gazetecilerin işsiz kalmadığı, cezaevlerindeki tüm gazetecilerin özgür olduğu ve haber yapabildikleri, sansürden ve oto sansürden uzak özgür günlerin gelmesi dileğiyle, tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
TARSUS
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Boltaç, Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu.
MERSİN
7 Kez Görüntülendi.
Litvanya Ankara Büyükelçisinden Başkan Vahap Seçer’i Ziyaret
MERSİN
7 Kez Görüntülendi.
Akdeniz Belediyesinde Eş Başkanlardan 1 Mayıs Kutlama Mesajı
MERSİN
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Tuncer Çalışmaları Yerinde İnceledi.
M.İDMANYURDU
26 Kez Görüntülendi.
Mersin İdmanyurdunda Teknik Direktör Özcan Kızıltan Görevden Ayrıldı.
MERSİN
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Özyiğit’ten 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MERSİN
109 Kez Görüntülendi.
Mersin'de Tozlu Hava Tam Bitti Diyecekken Kötü Haber Geldi.
MERSİN
23 Kez Görüntülendi.
Mersin-Adana Otoyolunu Mesken Tutan ‘Hayalet’lere Geçit Yok
TARSUS
23 Kez Görüntülendi.
28 Yaşında Motosiklet Kazasında Hayatını Kaybetti.
MERSİN
17 Kez Görüntülendi.
Mersin'de Yasa Dışı Bahis Operasyonu, 450 Milyon Liralık Para Trafiği