Mersin Limanı’nda süren işçi direnişi, siyaset gündemindeki yerini koruyor. DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, liman önünde nöbetini sürdüren işçileri ziyaret ederek destek mesajı verdi. Koca, işçilerin yalnızca işlerine geri dönmek için değil, aynı zamanda insan onuruna yakışır ücret ve çalışma koşulları için mücadele ettiğini söyledi. Evrensel’de yer alan haberlerde de Koca’nın liman işçilerini ziyaret ettiği ve direnişin sendikal haklar ile çalışma koşulları etrafında şekillendiği aktarıldı.
Koca, yaptığı açıklamada limanda çalışan işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olduklarını, ancak bu süreç sonrası çok sayıda işçinin işten çıkarıldığını savundu. Açık kaynak haberlerde, işçilerin TÜMTİS’e üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıkları ve Mersin Limanı önünde uzun süredir işe iade talebiyle eylem yaptıkları bilgisi yer alıyor.
Milletvekili Koca, işçilerin talepleri karşılanana kadar yanlarında olacaklarını belirterek, bu direnişin yalnızca bir ücret kavgası değil, aynı zamanda ekmek, onur ve sendikal hak mücadelesi olduğunu ifade etti. Koca’nın ziyaretine ilişkin haberde, direnişin taşeron çalışma düzeni ve güvencesiz istihdam tartışmalarını da yeniden gündeme taşıdığı görülüyor.
Mersin Limanı’ndaki eylem, son haftalarda farklı siyasi parti ve emek örgütlerinin de gündemine taşındı. Çeşitli haberlerde, işten çıkarılan işçilerin liman önünde sürdürdüğü direnişin ailelerin de katılımıyla büyüdüğü ve taleplerin kamuoyunda daha görünür hale geldiği aktarıldı.
Perihan Koca’nın açıklamasıyla birlikte liman işçilerinin mücadelesi bir kez daha kamuoyunun dikkatine taşınırken, gözler şimdi hem işçilerin işe iade talebine hem de çalışma koşullarına ilişkin atılacak adımlara çevrildi. Direnişin seyrinin önümüzdeki günlerde de Mersin gündeminde üst sıralarda kalması bekleniyor.




