Mersin’de güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin son veriler açıklandı.
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda kent genelindeki operasyonlar, aranan kişilere yönelik çalışmalar ve trafik denetimleri ele alındı.
854 kişi adli mercilere teslim edildi
Açıklanan verilere göre kent genelinde yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan veya aranan 854 kişi yakalandı.
Yakalanan kişiler işlemlerinin ardından adli mercilere teslim edildi.
Birçok yerel kaynak bu verilerin 14-20 Eylül 2026 tarihleri arasındaki çalışmaları kapsadığını aktardı.
111 bin 244 araç kontrol edildi
Toplantıda trafik denetimlerine ilişkin rakamlar da paylaşıldı.
Kent genelinde 111 bin 244 araç kontrol edildi. Denetimlerin ardından 1.407 araç trafikten men edildi.
Aynı dönemde ticari taksilere yönelik kontroller kapsamında 1.068 taksi denetlendi.
Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik sahada
Mersin’deki güvenlik çalışmalarının Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinin koordinasyonuyla sürdürüldüğü bildirildi.
Toplantıda kentteki asayiş durumu, suçla mücadele faaliyetleri ve trafik güvenliği kapsamında alınan tedbirler de değerlendirildi.
Haftalık veriler
Yakalanan aranan kişi: 854
Kontrol edilen araç: 111.244
Trafikten men edilen araç: 1.407
Denetlenen ticari taksi: 1.068