Silifke’nin Atayurt Mahallesi’nde yaşanan internet bağlantısı sorunu, günlük yaşamı ve işlerini internet üzerinden yürüten esnafı zor durumda bıraktı.
Mahalledeki esnaf ve vatandaşların iddiasına göre, bölgede bir noktada meydana gelen arıza nedeniyle internet bağlantısı tamamen kesildi. Son 4 gündür internet hizmetinden yararlanamadıklarını belirten vatandaşlar, yaşanan problemin aslında yeni olmadığını ifade etti.
“Yaklaşık 2 aydır sorun yaşıyoruz”
Bölgedeki esnaflar, son kesintiden önce de yaklaşık iki aydır internet bağlantısında çeşitli problemler yaşandığını söyledi.
Aralıklarla meydana gelen bağlantı sorunlarının son dört gündür tamamen kesintiye dönüştüğünü belirten esnaflar, özellikle internet üzerinden ödeme, iletişim ve diğer işlemlerini gerçekleştiren işletmelerin mağdur olduğunu dile getirdi.
“Tamam deniliyor ama sorun çözülmüyor”
Sorunun giderilmesi için ilgili birimlere başvurduklarını belirten vatandaşlar, kendilerine arızanın giderileceğine ilişkin bilgi verilmesine rağmen bağlantının hâlâ sağlanamadığını söyledi.
Esnaflar yaşadıkları mağduriyeti, “Tamam deniliyor ancak sorun çözülmüyor. İnternet yok, mağduruz” sözleriyle dile getirdi.
Atayurt’taki esnaf ve vatandaşlar, arızanın yalnızca geçici olarak giderilmesi yerine sorunun kaynağının tespit edilerek kalıcı şekilde çözülmesini istiyor.





