Mersin’de kamu personeli olma hayali kuran gençler, sınava hazırlık sürecinde verilen ücretsiz eğitim desteğiyle çalışmalarını sürdürüyor.
Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Etüt Merkezi’ni ziyaret ederek KPSS’ye hazırlanan öğrencilerle buluştu.
Mersin Gökdelen binasının 29’uncu katında hizmet veren merkezde gençlerle sohbet eden Beşikçi, sınav süreci hakkında öğrencilerden bilgi aldı ve başarı dileklerini iletti.
KPSS için ücretsiz hazırlık imkânı
Akdeniz Belediyesi bünyesindeki Etüt Merkezi, üniversite sınavının yanı sıra KPSS’ye hazırlanan gençlere de ücretsiz destek sağlıyor.
Merkezde verilen eğitimlerin yanı sıra öğrencilere kaynak kitap, soru bankası ve sınav hazırlık setleri de ücretsiz olarak sunuluyor.
Özellikle maddi imkânları kısıtlı ailelerin çocuklarına yönelik bu desteğin, gençlerin sınava daha güçlü hazırlanmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
“En kıymetli yatırım eğitime yapılan yatırımdır”
Gençlerle bir araya gelen Murat Beşikçi, eğitim yatırımlarının geleceğe yapılan en önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti.
Beşikçi, ücretsiz kurslar sayesinde öğrencilerin sınavlara hazırlanma fırsatı bulduğunu ve eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesinin amaçlandığını ifade etti.
Gençlere sınav günü aşırı heyecandan kaçınmaları tavsiyesinde bulunan Beşikçi, KPSS’ye hazırlanan öğrencilerin ve ailelerinin heyecanını paylaştığını belirterek başarı dileklerini iletti.
Yüzlerce öğrenci yararlandı
Beşikçi, Etüt Merkezi’nde bugüne kadar yüzlerce Akdenizli öğrencinin eğitim desteğinden yararlandığını belirtti.
Merkezden verilen eğitim ve kaynak desteği sayesinde bazı öğrencilerin üniversitelere yerleştiği, bazı öğrencilerin ise KPSS’de başarılı olarak kamu kurumlarında görev yapmaya başladığı ifade edildi.
Akdeniz Belediyesi tarafından gençlere yönelik eğitim, kültür ve sosyal projelerin sürdürüleceği bildirildi.
Öğrencilerden teşekkür
Etüt Merkezi’nde sınava hazırlanan öğrenciler de kendilerine sunulan ücretsiz eğitim ve kaynak desteğinin hazırlık sürecinde önemli katkı sağladığını belirtti.
Hem üniversite sınavlarına hem de KPSS’ye daha donanımlı ve motive şekilde hazırlandıklarını ifade eden öğrenciler, sağlanan imkânlar nedeniyle Akdeniz Belediyesi ve yetkililere teşekkür etti.
4 Ekim 2026 Pazar günü yapılacak KPSS Ön Lisans oturumu öncesinde gençlerin çalışmalarını sürdürdüğü Etüt Merkezi, sınava hazırlık sürecinde ücretsiz eğitim desteğiyle dikkat çekiyor.




