MTSO’da 73 sandıkta oy kullanıldı: Sonuçlar 7 Ekim’de kesinleşecek
MTSO’da 73 sandıkta oy kullanıldı: Sonuçlar 7 Ekim’de kesinleşecek
İçeriği Görüntüle

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Naat Güldestesi” programı, 2 Ekim 2026 Cuma günü Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa Mersin Valisi Atilla Toros ve eşi Dudu İrem Toros, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, İl Müftüsü Mustafa Topal, kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Naat, kaside ve ilahiler seslendirildi
Programda Hafız Davut Kaya, Hafız Amir Ateş, Prof. Dr. Fatih Koca ve Hüseyin İpek sahne aldı.

Hz. Muhammed’e duyulan sevginin konu edildiği naat, kaside ve ilahiler seslendirilirken, programda dinî musiki geleneğinin örnekleri de katılımcılarla buluştu.

“Anadolu’dan Kutlu Nebi’ye Naatlar” tanıtıldı
Gecede, “Anadolu’dan Kutlu Nebi’ye Naatlar” isimli antolojinin tanıtımı da gerçekleştirildi.

Mersin İl Müftüsü Mustafa Topal, eserin yaklaşık dört aylık bir çalışmanın ardından hazırlandığını belirterek antolojide Hz. Muhammed’i konu alan 63 naatın yanı sıra Türk şiir geleneğinde yer edinmiş klasik eserlere de yer verildiğini söyledi.

Topal, eserin hazırlanmasına katkı sağlayan şairlere, komisyon üyelerine ve destek veren kurumlara teşekkür etti.

Vali Toros’tan Peygamber sevgisi vurgusu
Programda konuşan Mersin Valisi Atilla Toros, eserin Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin Hicrî 1500. yılı dolayısıyla hazırlanan anlamlı çalışmalardan biri olduğunu ifade etti.

Toros, Peygamber sevgisinin Anadolu kültürü ve medeniyetinde güçlü bir yere sahip olduğunu belirterek, bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerinin haftasını da kutlayan Toros, toplumun manevi hayatına katkı sunan görevlilere teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Çiftçi’den mesaj
Programa mesaj gönderen İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de “Anadolu’dan Kutlu Nebi’ye Naatlar” antolojisinin geçmişten günümüze ulaşan naat geleneğinin örneklerini bir araya getirdiğini belirtti.

Çiftçi, 63 şairin eserlerinin aynı kitapta buluşturulmasının edebiyat ve kültür açısından önemli olduğunu ifade ederek çalışmada emeği geçenleri tebrik etti.

Program geniş katılımla sona erdi
Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ile İl Müftüsü Mustafa Topal’ın da konuşma yaptığı program, naat ve ilahi dinletileriyle devam etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında gerçekleştirilen program, salonu dolduran katılımcıların yer aldığı final bölümüyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi