Mersin’in Akdeniz ilçesinde yaklaşık 5 ay önce yaşanan kontrollü yıkım krizi, mağdur vatandaşların feryadıyla yeniden gündeme geldi. Hamidiye Mahallesi 4208 Sokak’ta bir binanın yıkımı sırasında bitişikte bulunan 4 katlı binanın zarar görmesiyle evlerinden tahliye edilen vatandaşlar, aradan geçen zamana rağmen hâlâ çözüm bekliyor.
Olayda, yıkım esnasında yan binanın birinci katındaki taşıyıcı kolonların zarar gördüğü, bina sakinlerinin ise güvenlik gerekçesiyle evlerinden çıkarıldığı belirtildi. Ancak tahliyeden bu yana geçen 5 aylık süreçte vatandaşlar evlerine dönemedi. Kimi yakınlarının yanında, kimi kirada, kimi ise geçici çözümlerle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.
Mağdur aileler, yaşadıkları sürecin yalnızca maddi değil, manevi açıdan da büyük bir yıkıma dönüştüğünü söyledi. Evlerinden koparıldıklarını, düzenlerinin bozulduğunu ve geleceğe dair hiçbir net bilgi alamadıklarını belirten vatandaşlar, müteahhide uzun süredir ulaşamadıklarını ifade etti.
Vatandaşların iddiasına göre, olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen mağduriyetlerin giderilmesi için somut bir adım atılmadı. Evlerine dönemeyen aileler, hem barınma sorunuyla hem de ekonomik yükle baş başa kaldı. Belirsizlik ise her geçen gün mağduriyeti daha da derinleştiriyor.




