Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünde iki bölge müdürlüğüne yönelik atama kararı alındı. Karar kapsamında, Mersin'in de sorumluluk alanında bulunduğu DSİ 6. Bölge Müdürlüğü görevini yaklaşık bir yıldır vekâleten sürdüren Mehmet Akif Kaygusuz, aynı göreve asaleten atandı.

Toroslar Belediyesi'ne Engelli Avukat Tepkisi: Baro Açıklama İstedi
Toroslar Belediyesi'ne Engelli Avukat Tepkisi: Baro Açıklama İstedi
İçeriği Görüntüle

Kaygusuz, yeni atama kararıyla birlikte daha önce vekâleten yürüttüğü bölge müdürlüğü görevine asaleten devam edecek.

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE MEHMET AKİF KAYGUSUZ ATANDI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan iki bölge müdürlüğü kadrosuna ilişkin atama gerçekleştirildi.

Bu kapsamda yaklaşık bir yıldır DSİ 6. Bölge Müdürü olarak vekâleten görev yapan Mehmet Akif Kaygusuz'un asaleten atanmasına karar verildi.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğünün görev alanında Mersin de bulunuyor.

TAŞKIN ÖNLEMLERİ VE SULAMA PROJELERİNİ TAKİP EDİYOR

Mehmet Akif Kaygusuz'un bölge müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde, DSİ'nin sorumluluk alanındaki yatırımlar ve altyapı çalışmaları öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldı.

Özellikle taşkın risklerinin azaltılmasına yönelik önlemler, dere yataklarında gerçekleştirilen çalışmalar ve sulama projeleri, bölge müdürlüğünün yürüttüğü faaliyetler arasında bulunuyor.

Tarımsal üretime katkı sağlaması hedeflenen su yatırımları da kurumun çalışma programında yer alıyor.

DEVAM EDEN YATIRIMLARI SAHADA İNCELİYOR

Kaygusuz, bölge müdürlüğünün sorumluluk alanında yürütülen projeleri yerinde inceleyerek çalışmaların mevcut durumu hakkında kurum ekiplerinden bilgi alıyor.

Saha ziyaretlerinde devam eden yatırımların ilerleyişini değerlendiren Kaygusuz, ihtiyaçların belirlenmesi ve çalışmaların planlanan şekilde yürütülmesi amacıyla teknik ekiplerle bir araya geliyor.

MERSİN'İ DE KAPSAYAN BÖLGEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü bünyesinde su kaynaklarının yönetimi, taşkın risklerine karşı önlemler ve tarımsal sulama yatırımlarına yönelik faaliyetler devam ediyor.

Yaklaşık bir yıldır vekâleten bölge müdürlüğü görevini sürdüren Mehmet Akif Kaygusuz, asaleten atanmasının ardından bölgedeki çalışmaların koordinasyonunu yürütmeye devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi