Bu açıklamanın ardından, kongre öncesinde Mut Muhtarlar Derneği'ne kayyum atandı. Yeni kayyum başkanı ise Muhtar Muzaffer Arslan oldu.

Mersin'de Acı Kaza: Nişan Hazırlığı Yapan 26 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti
Mersin'de Acı Kaza: Nişan Hazırlığı Yapan 26 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Recep Şeker, dernek olarak 2027'de yapılması gereken seçimleri erkene alma kararı aldıklarını belirtmişti. Ancak, seçim öncesinde Muhtar Muzaffer Aslan’ın, bir grup muhtarın imzasını toplayarak CHP ilçe binasında destek alıp, Ankara Federasyon Başkanı Ramazan Özünal’dan başkanlık için atanma talebinde bulunduğunu açıkladı. Şeker, bu durumu "Demokrasinin mihenk taşı olan muhtarların iradesine saygı gösterilmeliydi" diyerek eleştirdi.

Şeker’in açıklamalarının ardından, Mut Muhtarlar Derneği'ne kayyum olarak Muhtar Muzaffer Arslan atandı. Bu gelişme, dernek üyeleri ve muhtarlar arasında büyük tepkiye yol açtı. Bazı muhtarlar, yaşanan bu gelişmeler sonrası dernekten istifa edeceklerini ve yeni bir dernek kuracaklarını ifade etti.

Kayyum atanması, Mut Muhtarlar Derneği’ndeki iç yönetimsel çatlakları derinleştirirken, muhtarlar arasında ciddi bir bölünmeye neden oldu. Konuyla ilgili tepkilerin ve gelişmelerin nasıl şekilleneceği ise merakla bekleniyor.