Mersin’in Silifke ilçesi, kamu gücünün ve araçlarının sorumsuzca kullanıldığı akılalmaz bir skandalla çalkalanıyor. Silifke Belediyesi’nde temizlik işleri bünyesinde şoför olarak görev yapan M.I., resmi hizmet aracıyla trafiği ve vatandaşların can güvenliğini hiçe sayarak büyük bir facianın eşiğinden döndü.

Silifke’de Akkuyu Çalışanları İçin Dev Yaşam Alanı: 2 Bin 700’den Fazla Konut Yapılacak
Silifke’de Akkuyu Çalışanları İçin Dev Yaşam Alanı: 2 Bin 700’den Fazla Konut Yapılacak
İçeriği Görüntüle

Vatandaşlar İhbar Etti: Mezarlık Civarında Tehlikeli Sürüş

Olay, dün akşam saat 19:15 sıralarında Bucaklı Mahallesi’nde meydana geldi. Bucaklı Mahalle Mezarlığı civarında seyir halindeki bir belediye temizlik aracının yolda zikzaklar çizerek trafiği tehlikeye soktuğunu gören duyarlı vatandaşlar durumu hemen emniyet güçlerine bildirdi. İhbar üzerine hızla harekete geçen polis ekipleri, belirtilen adrese intikal etti.

5.03 Promil Çıktı: Tıbbi Sınırları Zorlayan Alkol Oranı

Baraj istikametinden Silifke merkez yönüne doğru ilerleyen 34 MTL 996 plakalı beyaz renkli Ford marka belediye temizlik aracını kıskaca alan trafik polisleri, aracı güvenli bir noktada durdurarak sürücü M.I.’yı aşağı indirdi. Olay yerinde yapılan alkol muayenesinde polis ekipleri gözlerine inanamadı. Sürücü M.I.'nın, koma ve ölüm riski sınırı olarak kabul edilen 5.03 promil alkollü olduğu resmi olarak tespit edildi.

Belediye Yetkilileri Aracı Teslim Aldı, Şoför Nezarete Atıldı

Skandal olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’na derhal bilgi verilerek adli süreç başlatıldı. Alkol komasının eşiğindeki belediye şoförü M.I. savcılık talimatıyla polis ekiplerince gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Belediye bünyesindeki resmi temizlik aracı ise olay yerine çağrılan belediye yetkilisi Serkan Sefer’e teslim edildi. Olayla ilgili geniş çaplı tahkikat sürüyor.