Silifke’de Ramazan akşamı, sadece oruçların açıldığı bir buluşma olmadı; meydanda kurulan uzun sofralar, kentin ortak duygusuna dönüştü. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde sürdürdüğü iftar programları kapsamında Başkan Vahap Seçer ve Meral Seçer, Göksu Parkı Anıt Meydanı’nda Silifkelilerle aynı sofrada buluştu.
İftar öncesinde Silifke Belediyesi’ni ziyaret eden Seçer, yeni belediye binasında Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile bir araya geldi. Ardından meydandaki programa geçildi. Ezanla birlikte oruçlar açıldı, dualar edildi. Kalabalık katılımın olduğu buluşmada farklı siyasi görüşlerden yurttaşların aynı masada buluşması dikkat çekti.
“Bu ülkenin kaynağı emanet, her şey milletin”
Programda konuşan Başkan Seçer, Ramazan’ın farklı düşünceleri aynı sofrada buluşturan bir ay olduğunu ifade ederek, kurulan iftar sofralarının kamu kaynağıyla gerçekleştiğini hatırlattı. “Bu hizmetler bir kişinin bağışı değil; milletin vergisiyle kurulan bir emanet düzenidir” vurgusu yapan Seçer, kamu kaynaklarının gelecek kuşakların hakkı olduğu bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Silifke’ye hizmetlerin devam edeceğini belirten Seçer, ilçenin üretken yapısına ve Atatürk çizgisindeki toplumsal duruşuna da özel bir parantez açtı.
“2019’dan beri birlik duygusuyla Mersin’i büyüttük”
Seçer’in konuşmasında öne çıkan bir diğer başlık “birlik” oldu. Mersin’in farklı bölgelerden gelen insanların bir arada yaşadığı dinamik bir kent olduğuna işaret eden Seçer, kentteki hizmet anlayışının temelinde ortak akıl ve dayanışma olduğunu dile getirdi. 2019’dan bu yana bu duyguyla hareket ettiklerini söyleyen Seçer, Silifke’de de ilçe-büyükşehir ayrımı yapmadan çalışma mesajı verdi.
Turgut: “Sosyal belediyecilikte yeni sayfa”
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da konuşmasında, dayanışmanın yalnızca Ramazan’la sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Büyükşehir ile uyumlu çalıştıklarını ifade eden Turgut, sosyal belediyecilik anlayışının Silifke’de güçlenerek devam edeceğini söyledi.
Şenlikler Silifke’ye “eski Ramazan” havası taşıdı
İftar programının ardından meydan bu kez Büyükşehir Ramazan Şenlikleri ile renklendi. Hacivat-Karagöz, geleneksel gösteriler, kukla ve masal anlatımı, jonglör ve ateş gösterisi gibi etkinlikler çocukların ve ailelerin ilgisini topladı. Tasavvuf müziği konseriyle yükselen atmosfer, meddah gösterisiyle tamamlandı. Etkinlik alanlarında yüz boyama, oyun parkurları ve çocuklara yönelik aktiviteler de yer aldı.




