Toroslar Belediyesi, çocukların eğitim hayatına ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla kız çocukları ve ailelerine yönelik farkındalık semineri düzenledi.

Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Akbelen, Selçuklar ve Yalınayak mahallelerindeki okuma salonlarında gerçekleştirilen eğitimlerde, çocukların ders çalışmayı erteleme davranışları ile kişisel hijyen alışkanlıkları ele alındı.

Mersin’in su kaynaklarında nitrat ve pestisit takibi
Mersin’in su kaynaklarında nitrat ve pestisit takibi
İçeriği Görüntüle

Erteleme davranışına karşı yöntemler anlatıldı
Seminerde konuşan Toroslar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Psikoloğu Rozerin Ergüvan, çocuklarda sık görülen erteleme davranışının nedenlerini ve bu alışkanlığın kalıcı hale gelmeden nasıl kontrol altına alınabileceğini anlattı.

Ergüvan, televizyon, telefon ve diğer ekranların çocukların dikkatini dağıtabildiğini belirterek, ders çalışmak için sakin ve dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak bir ortam oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

“Hedefi küçültmek başlamayı kolaylaştırıyor”
Çocukların ulaşılması zor büyük hedefler yerine küçük ve uygulanabilir hedeflerle başlamasının daha etkili olabileceğini belirten Ergüvan, “Bugün 100 soru çözeceğim” hedefi yerine “Önce 5 soru çözeceğim” yaklaşımının çocuğun çalışmaya başlamasını kolaylaştırabileceğini söyledi.

Ergüvan, bir konunun tamamını bitirme hedefi yerine ilk sayfayı okumak gibi küçük adımlarla başlamanın motivasyonu artırabileceğini ifade etti.

Ailelerin de çocuklara baskı yapmak yerine, ders çalışma sorumluluğunun kendilerine ait olduğunu uygun bir dille anlatmasının önemli olduğunu vurguladı.

Kişisel hijyen eğitimi verildi
Program kapsamında çocuklara kişisel hijyen konusunda da bilgi verildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Dr. Bilge Deniz Köylü, doğru el yıkama ve diş fırçalama yöntemlerini anlattı.

Köylü, bu alışkanlıkların çocukluk döneminde kazanılmasının hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam açısından önemli olduğunu belirtti.

Veliler dikkat dağınıklığını sordu
Seminerin soru-cevap bölümünde öğrenciler ve aileleri merak ettikleri konuları uzmanlara yöneltti.

Bazı veliler özellikle çocuklarda görülen dikkat dağınıklığı ve ders sırasında odaklanma sorunlarının nasıl azaltılabileceği konusunda bilgi aldı.

Programın sonunda katılımcılara hijyen paketi dağıtıldı.

Kaynak: Haber Merkezi