Mersin’de üç belediyeye yönelik yürütülen soruşturmada gözaltı süreci sona erdi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 1 Ekim’de gözaltına alınan 59 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Mersin Adliyesi’ne sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen isimler arasında Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de yer aldı.

Mersin'de bu iki yol geçici olarak trafiğe kapatılıyor
Mersin'de bu iki yol geçici olarak trafiğe kapatılıyor
İçeriği Görüntüle

1 Ekim’de gözaltına alınmışlardı
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir ve Mezitli belediyelerine yönelik operasyon 1 Ekim sabahı gerçekleştirilmişti.

Operasyonda üç belediye başkanının da aralarında bulunduğu 59 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyedeki işlemler başladı
Sağlık kontrolünün ardından Mersin Adliyesi’ne getirilen şüphelilerin savcılık işlemleri başladı.

Şüphelilerin savcılık ifadelerinin ardından haklarında serbest bırakma, adli kontrol veya tutuklama talebi yönünde karar verilmesi bekleniyor.

Soruşturma kapsamında henüz kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmuyor.

www.mersinportal.com Haber Merkezi adliyeden en sıcak gelişmeleri anbe an okuyucularına aktaracak.

Kaynak: Haber Merkezi-Özel Haber